Home

Nieuws 1 reactielaatste update:18 mrt 2020

Agrarische scholen: stages gaan in principe door

De stages van studenten aan agrarische (hoge)scholen gaan in principe door.

Dat blijkt uit navraag bij enkele scholen. Een woordvoerder van HAS Hogeschool in Den Bosch laat weten dat het beleid van de stagebieder leidend is. Deze maakt zelf afspraken met de stagiair over bijvoorbeeld thuiswerken. Wanneer bedrijven besluiten liever geen stagiairs meer op het bedrijf te ontvangen en thuiswerken geen optie is, zoals bij primaire bedrijven het geval kan zijn, zal per student worden gekeken naar een oplossing, aldus een woordvoerder van Aeres Hogeschool. Volgens hem is het allemaal maatwerk en wordt per student de situatie beoordeeld. Ook stages van studenten van het Zone college gaan in principe gewoon door. Studenten moeten de regels van het stage-adres volgen.

Helicon: alles stages vervallen

Helicon laat daarentegen alle stages, bedrijfsbezoeken en excursies vervallen vanwege het coronavirus. Daartoe heeft de onderwijsinstelling voor VMBO en MBO besloten na het kabinetsbesluit van zondagavond. Dat laat een woordvoerder desgevraagd weten. BBL-werkgevers, waarbij studenten werken-leren, beslissen in principe zelf of hun medewerkers komen werken of niet.

Met alle studenten die in het buitenland zijn voor stage, heeft Helicon contact gehad over hoe ze zo snel mogelijk terug naar Nederland konden komen. De meeste zijn inmiddels terug, zo laat de woordvoerder weten. Alle stages in het buitenland die nog gepland staan, gaan niet door. De school, met vestigingen in vooral Noord-Brabant, bekijkt hoe het onderwijs op afstand toch zo praktijkgericht gemaakt kan worden.

Geen reizen naar buitenland

Nieuwe reizen voor stages en excursies naar het buitenland vinden niet meer plaats. Voor studenten die al in het buitenland zijn, geldt het reisadvies van de overheid, aldus de scholen.

Lees alles over het coronavirus in dit dossier.

Eén reactie

  • Zuperboer

    Hier niet. Stages afgezegd. Onverantwoord om jongelui van rond de 20 (MBO) door de regio te spreiden. Als we een standstill willen dan zou dit gewoon geparkeerd moeten worden. Je kunt wel over voorzorgsmaatregelen praten, maar bij instructie of als je een koe verlost kom je ongemerkt toch binnen de veilige zones. Hoe bescherm je anders inwonende ouderen die op de boerderij toch vaak aanwezig zijn? Waarom zitten buitendienstmedewerkers van de voerleverancier dan wel thuis? Ok, het virus zal zich spreiden, maar we willen de piek eruit halen.

Of registreer je om te kunnen reageren.