Aeres Hogeschool in Dronten (Fl.) introduceert een nieuwe opleiding: Agrotechniek & Engineering. Deze opleiding komt tegemoet aan de groeiende vraag naar afgestudeerden met kennis van landbouw en techniek. Praktijkbedrijf Aeres Farms biedt studenten de mogelijkheden om praktijkzaken te onderzoeken. - Foto: Koos Groenewold. MechanisatieNieuws

Aeres Hogeschool start met studie Agrotechniek & Engineering

Aeres Hogeschool in Dronten (Fl.) introduceert een nieuwe studie: Agrotechniek & Engineering. Deze opleiding komt tegemoet aan de groeiende vraag naar afgestudeerden met zowel kennis over de landbouw als over techniek.

Aeres Hogeschool komt met de nieuwe bachelorstudie Agrotechniek & Engineering. De hogeschool, bekend van agrarische hbo-opleidingen, start de opleiding om te voldoen aan de groeiende vraag naar afgestudeerden met expertise in de landbouw en techniek.

Het programma behandelt mechatronica, gps, hydraulica en bodemkunde. Daarmee worden studenten voorbereid op uitdagingen als gewasbeschermingsbeleid, seizoensarbeid en bemesting van gewassen. Ook krijgen ze les over hoe ze nieuwe werktuigen of machines kunnen ontwikkelen en welke invloed die machines hebben op de bodem.

Studie Agrotechniek & Engineering start in september

De studie richt zich op techniek en open teelten, waaronder akkerbouw, fruitteelt en vollegrondsgroente. Agrotechniek & Engineering biedt modules aan op het gebied van Bemesting en Productietechnieken, Gewasverzorging en Robotica en Bodem- en Constructieleer.

Met praktijkfaciliteiten in de buurt biedt de opleiding diverse stagemogelijkheden, wat het aantrekkelijk maakt voor zowel MBO- als havo-studenten die geïnteresseerd zijn in een technische opleiding in de groene sector. De school legt intussen de laatste handen aan de modules, en hoop in september te kunnen starten met een klas vol studenten.

Informatieavond op 25 april

Op donderdag 25 april organiseert Aeres Hogeschool een informatieavond over de nieuwe studie Agrotechniek & Engineering. Ben je hierin geïnteresseerd, meld je dan aan.

Beheer
WP Admin