Home

Nieuws 6 reacties

Tijdsdruk op ecologen bij invoering PAS

Ecologen en andere betrokkenen zijn mogelijk onder tijdsdruk gezet bij het schrijven van gebiedsanalyses voor het programma aanpak stikstof in de periode tot 2015.

Minister Carola Schouten kan zich voorstellen dat ecologen en andere betrokken ‘druk hebben ervaren vanuit politiek-bestuurlijke omgeving, het tijdpad, de uniforme systematiek en de toetsing’, schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.

Aanleiding voor haar brief is een artikel in NRC Handelsblad waarin werd gesteld dat het toenmalige ministerie van Economische Zaken ecologen onder druk heeft gezet om hun conclusies over de herstelmogelijkheden van Natura2000-gebieden aan te passen.

Schouten zegt dat ‘voor zover nu bekend’ geen druk is uitgeoefend om onderzoeksresultaten aan te passen. Niemand heeft zich bij haar gemeld. Maar, zo laat ze weten, als mensen druk hebben ervaren of hebben uitgeoefend, dan kunnen ze zich melden.

De minister zegt dat zij geen enkel baat heeft bij onder druk aangepaste beoordelingen van ecologen. “Ik wil besluiten kunnen nemen op objectieve gronden.”

Laatste reacties

 • bartje14

  Niemand heeft zich bij haar gemeld. Nee natuurlijk niet, ze hebben allemaal een dikke factuur mogen sturen en die is netjes betaald van onze belastingcenten...

  Niet meer uit te leggen zo langzamerhand....

 • Fjord

  Zeer te waarderen dat Carola besluiten wil nemen op objectieve gronden. NL bevolking mag dat verwachten van het hele huidige kabinet. Google vervolgens, “EU-regelgeving zint Canada niet”. Dan voldoet volgens Foodwatch (nieuwsbericht 10-02-2020) het CETA verkooppraatje niet aan de realiteit. Was dit niet bekent tijdens het aangenomen CETA-besluit in de tweede kamer? Is dan “www.cafeweltschmerz .nl/ceta-tekenen-is-zelfdestructie”, dan toch waar?

 • john***

  wel melden bij de krant maar niet bij het ministerie.. is dit weer een gevalletje halve waarheid wordt hele waarheid? mochten de ecologen niet opschrijven dat vele doelen niet haalbaar zijn door depositie uit het buitenland?

 • Kelholt

  Minister Carola Schouten kan zich voorstellen dat ecologen en andere betrokken ‘druk hebben ervaren vanuit politiek-bestuurlijke omgeving, het tijdpad, de uniforme systematiek en de toetsing'.
  Kom op Carooltje zeg het nou maar gewoon je hebt er anders ook geen moeite mee. Dit is gewoon fraude!

 • Kelholt

 • Drikus Dekker

  Denk dat Caroolte prinses boeren misser op vakantie moet,anders komt het niet goed.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.