Home

Nieuws 42 reacties

Alles over boerenprotest

Boerderij was bij de acties van boeren aanwezig. Lees hier de berichtgeving daarover.

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Laatste reacties

 • kleine boer

  Super geslaagde actie

 • Fan van de Landbouw

  Sterk persoon hoor die burgemeester Krikke! 🤮
  “Er mogen 5 tractoren op Malieveld, euh nou doe maar 75, euh .... doe toch maar meer in ‘t kader van de veiligheid .....”
  Boeren en andere sympathisanten daar in Den Haag: veel succes gewenst! 👍🏼😘

 • Jochanan

  Om zo de knoert hard werkende ondernemers te demoniseren omdat de politiek alleen trendgevoelige beslissingen kan nemen, getuigt van landverraad. Nederland verkocht aan de EU. Vissers en boeren die miljoenen investeren om verantwoord te boeren laten vallen als een baksteen. Rutte en zijn kabinetten, ze maken ons Nederland kapot. Dat moet een keer over zijn.
  TOP dat er zoveel boeren en vissers naar den Haag zijn gekomen, misschien gaan ze eens achter hun oren krabben.

 • Trot

  SUPER actie. Laat zien aan Nederland dat actie voeren net is ons werk binnen de regels GEWELDIG

 • Firma Vellenga

  Net Jesse Klaver gehoord. Ik kan er niets aan doen maar hij spreekt wel wat wij gewoon niet willen horen...Er komen grote veranderingen voor ons aan. Hoe ze het gaan invullen gaan we zien maar ja, er komt iets aan totdat de "dwarse"boer ook murw is geslagen. Zo'n protest als nu zal nooit weer komen. Denk ook wel dat we iets bereiken met deze dag en hulde aan al die boeren die voor onze sector opkomen

 • 306lsa

  Firma Vellinga @

  Misschien word NL wel wakker want heel veel sectoren zitten er mee met het stikstof verhaal en dit kan ons geluk zijn want ...........vul maar in
  Plus de pensioenfondsen gaat naar milieu toe
  Plus er is onrust bij buitenlandse boeren
  Plus er is bij iedereen een probleem ga maar na koop een huisje in de stad dan is het 💰💰💰
  En loon is gewoon op aan de kosten enz enz

 • vandenbrandcv1

  firma Vellenga, in nederland de landbouw veranderen, en vanuit het buitenland ons laten bedolven met konkerende on veranderende landbouwproducten. sorry, sorry dit gaan wij niet trekken. de volgende stap geen voedsel leveren.

 • piet1948

  De vervuiling van de lucht is inderdaad de schuld van de boeren, zomers kunnen we niet eens fatsoenlijk ademen hier in zeeuwsvlaanderen de hele atmosfeer is verpest door mest en andere chemische zooi.

 • Firma Vellenga

  Is Piet 1948 nu een sarcastiche boer of echt een aanhanger van groen links?

 • Alco

  We moeten ervoor waken dat de LTO NIET aan de onderhandelingstafel gaat zitten.
  Beste mensen hoor ik ze al zeggen. We moeten geen 50 % inleveren, maar slechts 45% . En dan ook nog met droge ogen zeggen dat we anders de derogatie zouden verliezen

 • Alco

  Vellenga. Ze moeten eerst maar eens bewijzen dat de landbouw invloed heeft op de biodiversiteit.

 • gijcro

  hoor op het NOS journaal: politie zegt, als de boeren tijden hun protest zich niet aan de regels houden gaan we geweld gebruiken!! DIT TOCH ONVOORSTELBAAR!
  hadden ze dat maar in Boxtel gedaan tijdens de bezetting van de varkensstal, dat was echt buiten de regels dunk me.

 • goossens

  Mensen zoals Bart Kemp zijn nu nodig .Beter dan zoals hij het vandaag op het podium gedaan heeft kan haast niet

 • 306lsa

  Politie mensen zijn meestal super aardige mensen en hebben ons hiermee heel erg geholpen 👍🚜🚜🚜🚜

 • Jetske

  zo hoorde ik op het nieuws: er zijn mensen en boeren op Malieveld. (boerern zijn dus geen mensen?)

 • Almagro

  Het is niet de politie die kwaad wil
  Het is dat hypocriete volkje in de linkse intellectuele kringen die heel de wereld over vliegen en anderen wijzen op hun gedrag. De politie weet waar de verkeerde lui zitten in deze narco staat!

 • pinkeltje

  Heeft meneer Piet1948 wel eens goed om zich heen gekeken wat voor industrie er in Zeeuws Vlaanderen en net over de grens bij Zelzate staat? Die staat er 365 dagen per jaar. Wat mest betreft heeft dat in heel Zeeland nergens veel te betekenen.

 • ENDE902

  Ik kan nog niet precies bepalen, wat ik van mijn reisje naar het Malieveld moet denken. Twee dingen zijn mij echter wel duidelijk geworden. De heer De Groot is gewoon natuurgek. Gevaarlijker is de heer Klaver. Ik vraag mij ernstig af, welke organisatie heeft dit ventje zo gek gekregen, dat hij denkt, dat hij de baas in Nederland is.

 • Gat

  Ik wilde naar mac donalds in stad. Politie hield me tegen. Jah je hoort bij demonstratie. En de rest die hier wel doorheen loopt. Jah uh. Weet je dat je ethnisch aan het profileren bent?
  Gepanserde loader stond er. Vrachtwagens op de weg. Echt belachelijk

 • vandenbrandcv1

  piet 1948 , woon je vlak tegen een stad aan ? daar is de meeste luchtvervuiling, pietje nu ben je weer de boeren de zwarte piet aan het toespelen

 • 306lsa

  <>
  Jensen 👍💪

 • EleoniePijl

  Als nederlandse boer in Noorwegen waren wij vandaag de hele dag aan radio 1 gekluisterd en bij de computer. Wat gaaf! Wat zijn wij trots op hoe de nederlandse boeren dit hebben aangepakt! Actie voeren in saamhorigheid en veruit de meeste burgers/ consumenten staan achter jullie! Bijna geen negatieve wanklank. Hier mogen jullie trots op zijn! En nogmaals, wij zijn trots op onze nederlandse wortels, en hebben hier in Noorwegen de hele dag de sociale media gespammed met berichtgeving uit Den Haag.

 • agratax(1)

  Ik kan alleen maar met respect spreken over deze actie en ik hoop van ganser harte dat deze oktober actie geen Stoptober oplevert. Dit laatste is nl., wat heel veel milieu liefhebbende politici en beleidsmedewerkers niet erg zouden vinden. De Haagse en Brusselse reactie op de acties die de boeren de afgelopen 40 jaar hebben georganiseerd hebben tot dit resultaat geleid. Mijn mede reizigers onder weg naar Hongarije waren allen, burgers, buitenlui geen boeren, het met jullie eens. Dit gaf mij moed en hoop dat er nu of na de volgende verkiezingen de gewenste (boeren) wind door de Haagse burelen gaat waaien.

 • veldzicht

  Net zag ik Tjeerd de Groot nog tegen over Mvr. Vledder;melkveehoudster in achter het nieuws.Ze deed het wel netjes alleen liep ze zich maar te verdedigen dat de boeren al zo veel gedaan hebben en dat de boeren hard werken en belangrijk zijn voor het land.Niets hoorde je over dat de planten net zoveel CO2 en stikstof opnemen als de dieren uitscheiden of dat de dieren hoofdzakelijk voor de mens oneetbare voedingsstoffen vreten.Het is jammer te moeten zeggen maar de eerste slag heeft dit keer Tjeerd de Groot toch wel gewonnen en zeker voor de onwetende burger.

 • Alco

  Ja veldzicht. Een dier kan geen stikstof maken.
  Het is altijd kringloop van maximaal één jaar.
  Gebruikers van delfstoffen hebben een kringloop van miljoenen jaren.

 • 306lsa

  Bedankt boerderij voor Marleen👍👍👍👍👍😃ik waardeer het heel erg
  Leuk gedaan met die tijd lijn en dat het zo actueel was

 • Henk.visscher

  De thuisblijvers, moeten zich maar eens achter de oren krabben,

 • kleine boer

  henk ik vind eerder dat degene die zon protest niet zag zitten zich achter de oren moet krabben. Ik denk dat lto dat nu ook doet....

 • 306lsa

  Henk @ je hebt een goed punt

 • Bolder01

  Als de volgende actie maar niet minder maar. NOG MEER MASSAAAAAALER WORDT

 • #Nelis

  Ik ben zo'n thuisblijver. Voor het oog een mooie actie, maar jammer dat het niets gaat brengen.
  Politiek gaat 's avonds voor de buis zitten lachen, landbouw is al lang verkocht in dit land.
  Heb twee zonen met een boerenhart (11 en 13 jr.) Maar ik zal ze in bescherming nemen door ze in dit land geen boer te laten worden.
  Dit kun je je kind niet meer aandoen!!!!!

 • 306lsa

  11:23 @ zonder strijd geen overwinning en weet goed dat dit ook een strijd is tegen het democratische is want je kunt niet democratisch stelen of bijv. Net als in de tweede wereld oorlog 1 groep constant zwart maken
  Stel jij hebt koeien of varkens of zo en overheid wil de rechten van jou of mij kopen zoals de markt waarde dan is het heel anders
  Ik snap je wel maar ik heb nog wel hoop
  (Misschien ben ik wel dom )

 • Henk.visscher

  .11.23 als in het verleden iedereen zo was als jij er nu in staat dan zou de wereld er nog beroerder uit hebben gezien, en als je dan consequent bent zou je moeten emigreren, maar ja waarheen?, het is ergens anders al niet veel beter.

 • kleine boer

  11:23 dat is niet beschermen maar ontnemen als ze een boerenhart hebben!!

 • ptheunis501

  We moeten door gaan met de weg waar we gisteren zijn ingeslagen, alleen ben ik bang dat het LTO(verleng stuk van de regering) , hier het vuur uit probeert te halen. Dat zag je direct al tijdens het protest. Callon(slechtste onderhandelaar allertijden) die al aangeeft we kunnen nog reduceren, ipv niet accepteren.

 • 306lsa
 • ENDE902

  Ik vind een beetje spijtig, dag ANWB en NOS het filerecord, mede wijten aan ongelukken en slecht weer. Wat dat betreft zouden we het bij goed weer nog een keer over moeten doen.

 • veldzicht

  @Bolder 1,De boeren moeten niet te snel met nog en actie dag komen,als ze over een maand weer gaan protesteren is het leuke er gauw af en zijn de automobilisten het oponthoud zat en zeggen dan donder op met die rot boeren ik moet op tijd op mijn werk zijn.

 • @1

  Kabinet krabbelt al weer terug , waar gisteren de minister nog zei dat er geen halvering komt van de veestapel zolang zij minister is , staat er op de website van hun dat de eigenlijke tekst had moeten zijn " dat er geen gedwongen halvering van de veestapel komt zolang zij minister is.

 • Die Tjeerd de Groot van D66 toch; wat een zielig mannetje; hoorde gisteren dat hij uit de zuivel komt en nu in de 'voetsporen' van Laurens Jan Brink(w)horst - alias de MKZ SLAGER- tracht te treden...…..en solliciteert om 'eens' zomaar 'plotseling' minister van Landbouw te worden, je weet tenslotte maar nooit. Tjeerd de Groot wat ben jij een FOUTE MAN je daden benne KLEIN!

 • koestal

  Shell vertikt het om in Nederland belasting te betalen,doet niks anders dan buitenlandse verliezen in Nederland afschrijven ,terwijl ze enorm verdienen aan het Groningse aardgas.Terwijl de Groningers met de ellende zitten.

 • @1

  En wie is de grootste aandeelhouder van Shell?

Laad alle reacties (38)

Of registreer je om te kunnen reageren.