Home

Nieuws 20 reacties

Vogelaar: tijd voor Forum, ook voor boeren

Voormalig melkveehouder en zuivelbestuurder Jan Cees vogelaar beleed zaterdag 30 november dat het ‘ook voor de boeren tijd is voor Forum voor Democratie’.

Leunend tegen een John Deere was Vogelaar een van de sprekers op een zeer druk bezocht congres van Forum voor Democratie in Barneveld.

De voorman van de Stichting AgriFacts, voorzitter van de Stichting Mesdag Zuivelfonds en voormalig bestuurder van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond en LTO Nederland hield een toespraak van ongeveer tien minuten die zeker tien keer met applaus werd onderbroken.

Lees verder onder de video van Vogelaars toespraak op het congres:

Vogelaar, die in een recent verleden nog als lijstduwer fungeerde op verkiezingslijsten van het CDA, zegt op dit moment politiek een voorkeur voor Forum te hebben. Maar of hij ook Forum gaat stemmen bij volgende verkiezingen ‘hangt dat natuurlijk af van de landbouwparagraaf en de andere paragrafen in het verkiezingsprogramma’.

Vogelaar niet verbonden aan FvD

Dat hij optrad op het partijcongres van FvD was ‘omdat Thierry Baudet mij heeft uitgenodigd’, niet omdat hij op de een of andere manier aan de partij is verbonden. “Ik ben voor Forum net zo actief als bij voorbeeld voor de SGP of het CDA. Vrijdag zat ik nog in Brabant bij het CDA om uitleg te geven over de stikstofproblematiek.”

Vogelaar zette zich zaterdag af tegen de rechtspraak en de ambtenarij, die “last heeft van regeldiarree en de ene maffe regel na de andere uitscheidt. Maar wie maken eigenlijk de wetten in dit land? Dat zijn toch de Tweede Kamer en de minister?”

Vergunningplicht voor beweiden vee ‘absurd’

Een voorbeeld van in Vogelaars ogen absurde wetgeving is de vergunningplicht voor het beweiden van vee. Volgens hem is dat bedacht door ambtenaren en hebben slapende Tweede-Kamerleden dat laten passeren.
Ook een deel van de Kamer moesten het ontgelden. Sommige partijen in de Tweede Kamer laten zich volgens hem met kraaltjes en spiegeltjes afschepen, en gebruikten dat als argument om in te stemmen met bij voorbeeld het fosfaatreductieplan of het fosfaatrechtenstelsel. Het binnenhalen van de voer-mestcontracten

Vogelaar zei dat ‘boeren en boerinnen het niet verdienen om door linksdeugers te worden afgeserveerd als vervuilers en klimaatverziekers’.

Laatste reacties

 • kraats

  Jan Cees, stel je maar verkiesbaar ...

 • agratax(1)

  Waarom er zulke onnozele regels worden gepasseerd in de Tweede en Eerste Kamer is voor mij duidelijk. De politiek wenst het land te leiden en daarvoor is maar 1 ding nodig Goede Controle anders gezegd Handhaving. Deze handhaving zijn ze in de burger maatschappij totaal verloren met hun halfbakken regelgeving. Bij de landbouw, die in de natuur, het randstedelijke speeltje, mag dit niet gebeuren, dus je maakt onzinnige regels die eenvoudig met een droom of per fiets te controleren zijn. Koeien in de weide, ecologisch berm en sloot onderhoud, vlinder randen langs percelen etc. Zo weten we als boer nog wel meer zaken op te noemen die hun doel totaal missen maar wel eenvoudig te controleren zijn door de RegelPiet en liefst nauwelijks na te komen zijn omdat ze geen enkel doel dienen en de boer hier geen prioriteit legt.

 • Goed verwoord jan cees we laten niet langer met ons sollen door den Haag

 • kleine boer

  👍👍

 • Henk.visscher

  Als vogelaar naar Forum gaat hebben ze mijn stem, al gaat dat mij zwaar af

 • Alco

  Laat Cees bij het nieuwe BBP komen.
  Het zal geen one issue partij worden.
  Maar eentje met "boerenverstand".
  Ik gok om te beginnen op 24 zetels.

 • Vhouder

  ik hoop het echt alco maar denk nog niet de helft

 • Bennie Stevelink

  Boos op Tjeerd de Groot die de intensieve veehouderij met 50% wilde inkrimpen. Baudet wil uit de EU, dat betekent een inkrimping van 70%. Deze wordt door veel boeren en vooral FDF gesteund.

 • vannijhorst

  Volgens mij snapt die vogelaar niet dat hij daar op het podium een beetje gebruikt wordt ten faveure van de FvD. FvD heeft geen oplossing voor het boerenprobleem omdat ze elk probleem stelselmatig ontkennen .

 • veldzicht

  En hoe zit het met die Paul Cliteur,woordvoerder voor varkens in nood en lijstduwer voor P.v.d.Dieren.Zo lang hij bij Forum zit vertrouw ik het niks.

 • tinusje

  idd SGP is veiliger en bewezen goed voor de boer...

 • eja

  Bennie S ook weer actief hier...
  linkse meeloper!!

 • eja

  Bennie S ook weer actief hier...
  linkse meeloper!!

 • Bennie Stevelink

  Dat was twee keer.

 • boer a

  Zo lang als FvD Nexit suggereert moeten we er als boeren VER vandaan blijven!

 • Bennie heeft altijd gelijk zo niet dan toch🤔

 • bori

  Ik dacht echt dat Baudet eerst via een referendum wil kijken of er in Nederland een meerderheid voor een Nexit is .En dan pas een besluit nemen.

 • Mbmb

  We gaan met forum gerust niet uit de eg, maar wat tegengas tegen de geldverslindende ambtenaren vind ik prima. D66, partij van Bennie toch, zal ons genadeloos saneren, en Nederland volbouwen voor immigranten. Geen moeilijke keus.

 • breukers1

  Helemaal eens met Mbmb!

 • GuusG

  Mooi verhaal van Jan Cees. Goede reclame voor John Deere.

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.