Home

Nieuws 10 reacties

Supermarkten beraden zich op oplossing acties

Supermarkten beraden zich op een oplossing om consumenten te kunnen blijven bedienen wanneer supermarkten en/of distributiecentra door boeren bezet worden. Dat laat brancheorganisatie CBL desgevraagd weten.

Farmers Defence Force hint op nieuwe acties bij supermarkten waarmee de consument getroffen wordt. Een woordvoerder van CBL laat weten de mogelijke acties als ‘behoorlijk ernstig en behoorlijk zinloos’ te zien. “De supermarkten zitten in dezelfde voedselketen, we hebben hetzelfde doel: goed, gezond en veilig voedsel aan consumenten bieden. Het lijkt ons behoorlijk zinloos de supermarkt en de consument te treffen. Het brengt geen oplossing in de stikstofdiscussie.” CBL wijst erop dat de overheid aan zet is om samen met de boeren tot een oplossing te komen.

Oplossing wordt gezocht zodra probleem concreet wordt

De supermarkten denken na over hoe ze tijdens de mogelijke acties consumenten kunnen blijven bedienen. Ze wachten eerst een concrete aankondiging van de actie af. “Als die aankondiging komt, moeten wij ook in actie komen. Voorraden aanleggen is voor veel supermarkten geen optie. Grote locaties worden tot wel tien keer per dag bevoorraad en veel supermarkten hebben weinig opslagruimte. Hoe we het wel op kunnen lossen, daar beraden we ons nu op.”

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Tip aan de supermarkten; Ga in gesprek met de direkte marktpartijen. Ga kostprijsdekkende afspraken maken met je toeleveranciers. Vlot betalen (14dagen), niet meer stunten met produkten (lijst opstellen) en neem het voortouw om dit in de EU te regelen. Bel Carrefour, Auchan, Intermarche, Aldi en Lidl ff Marc Jansen van het CBL. Jij hebt vast de meest geschikte direkte 06 nummers in je bellijst staan. Succes en Fijne kerst gewenst. Deze tip is gratis by the way.

 • ENDE902

  Hetgeen superboer zegt, is inderdaad een optie. Alleen hoeven de supermarkten niet te wachten totdat er acties aangekondigd worden. Ze kunnen ook nu het beleid van winstmaximaisatie aan de kant zetten en in gesprek gaan met de toeleveranciers over hoe we in Nederland tot meer rechtvaardigheid in de voedselvoorziening kunnen komen. Een gesprek aangaan met het Landbouwcollectief kan waarschijnlik ook geen kwaad.

 • pinkeltje

  Hoezo rechtvaardigheid in de voedselvoorziening? De wetten van vraag en aanbod zijn bepalend. Supermarkten gaan niet méér betalen dan waar ze het elders voor kunnen kopen. Precies zoals boeren dat ook doen.

 • boer a

  Moeten wij dan ook gaan boeren zoals ze het elders ook doen...??

 • txy

  wij willen ook boeren met de helft regels en net zoveel winst maar dat doet de supermachten lekker niet ik moet winst draaien en de rest zoek het maar lekker uit is dit rechtvaardig in mijn ogen niet

 • HeinCarien

  Als daar producten binnenkomen en pas na 100 dagen afgerekend worden aan de leverancier terwijl deze binnen 1 a 2 dagen de winkel weer verlaten en betaald zijn.... daar maak je geen vrienden mee. Ook de slogan. “ we hebben scherper kunnen inkopen” en daar trots op zijn ..... Maak je ook geen vrienden mee.
  Over de houding richting personeel zal ik maar niet ingaan.....
  Ja dan zul je je ooit moeten gaan beraden hoe je dat gaat aanpakken als je bevoorrading moeilijk dreigt te worden

 • johanvm

  we produceren hier in nederland het beste en veiligste voedsel van de wereld onder de kostprijs, grotendeels hiervan wordt geexporteerd
  in de nederlandse supermarkten ligt veel geimporteerd voedsel , terwijl de consument denkt dat het nederlands en veilig voedsel is.
  hier moet de voedselketen maar eens goed naar kijken en niet zo onschuldig doen
  de acties bij ditributiecentra en supermarkt zijn de beste acties
  daar moet nog veel veranderen

 • jan4072

  @Pinkeltje. Je vergeet 1 heel belangrijk ding: de supermarkten mogen samen inkoopafspraken maken maar de boeren mogen niet samen verkoopafspraken maken want dat is kartelvorming.

 • R. B.

  Alle producten geproduceerd in NL en niet de hier verwerkte producten.
  Als dat goed herkenbaar is voor de consument weet ik zeker dat ze voor de Nederlandse producten kiezen. Moeilijker is het niet. Zie Duitsland als voorbeeld door hun beleid zie je al bedrijven daar een locatie opstarten om daar aan mee te kunnen doen.

 • koestal

  In Ierland worden de distriebutiecentra al met succes geblokkeerd,het moet in heel Europa gebeuren dat boeren weer wat te zeggen hebben.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.