Home

Nieuws 1 reactie

PVV past stikstofnoodwet aan na advies Raad van State

De PVV past haar voorstel voor de stikstofnoodwet aan na kritiek van de Raad van State.

De Raad van State adviseerde de indieners het wetsvoorstel niet in behandeling te nemen, tenzij het was aangepast. Met de noodwet krijgt het kabinet een half jaar tijd om oplossingen te zoeken voor de stikstofimpasse, terwijl ondertussen de vergunningafgifte gewoon kan doorgaan, behalve voor de bouw van megastallen.

Afstemming met Europese Commissie

De indieners nemen niet alle suggesties van de Raad van State over. Zo vreest de Raad van State dat de noodwet op grond van de Habitatrichtlijn helemaal niet zou kunnen worden toegepast. In elk geval zou er afstemming met de Europese Commissie moeten plaats vinden.

De PVV-fractie vindt het logisch dat het kabinet, nadat de noodwet is aangenomen, met de Europese Commissie overlegt. Maar de uitkomst van dat overleg is niet doorslaggevend, in de ogen van de PVV.

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier. En Gezond koeien voeren met minder eiwit: hoe doe je dat? Kijk gratis het webinar hierover terug

Eén reactie

  • René de jong

    De RvS heeft zelf verzaakt haar in haar controle op o.a. naleving van de Europese richtlijnen en Arresten de eerste al in 2005 C-441/03 betreft SDF richtlijn verplichtingen.
    De RvS doet dus niet waar het voor is bedoeld !!
    En daarom is het zo'n grote zooi op dit moment, zonder aanpassing van de nb-wet (Wnb) zal dit NOOIT opgelost worden !
    vr gr René

Of registreer je om te kunnen reageren.