Home

Nieuws 19 reacties

Dagelijks boeren naar Brabants provinciehuis

Brabantse boeren gaan volgende week dagelijks de noodbel luiden bij het provinciehuis in Den Bosch.

Brabantse boeren zijn niet alleen boos over het stikstofbeleid, maar ook om allerlei andere eisen die aan de agrariërs worden gesteld. Dat zegt de zuidelijke land- en tuinbouworganisatie ZLTO, die een bericht in het Eindhovens Dagblad bevestigt.

Het is de bedoeling dat er elke middag om twaalf uur circa vijftig trekkers voor de deur staan. De boeren zullen dan allemaal symbolisch de sleutels van hun landbouwvoertuigen en hun boerderijen inleveren. Ook luidden ze een echte klok om alarm te slaan.

Afgesproken is dat er elke dag boeren uit een andere windstreek gaan. De ZLTO heeft de provincie al op de hoogte gebracht, anders ‘is het niet zo netjes’.

Op vrijdag spreken de staten op het provinciehuis over landbouw. Dan hoopt de ZLTO nog meer boeren te zien.

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Laatste reacties

 • 👍Het is nu de dood of de gladiolen. Succes!

 • mariapeel

  Plat duwen dat gebouw de provincie is 't zelf schuld dat er in Brabant nu eenmaal veel boeren zijn.

 • Schrauwen Landbouw

  Allemaal een Friese vlag aan de trekker. Het Fries provinciebestuur heeft meer met de boeren op. Brabant daar wil je toch niet meer bijhoren.

 • Jehao

  SUCCES

 • boerkebrabant

  ik heb begrepen dat er vrijdag duizenden tractoren naar den bosch gaan, nu maar hopen dat de vvd ook inziet dat de brabant wet, die hun door de strot is geduwd door de lingse rakkers , een gedrocht is.
  hopelijk kunnen ze samen met het cda en opositie de wet van tafel krijgen, spreek indien je vvd mensen uit de politiek kent hen daar op aan, dan gaat het zeker goed komen, en hoeven we hopelijk niet te overnachten in de bosch

 • gjh

  dat is een goede zaak als die ratten van het provinciebestuur al liggend naar buiten kijken hebben ze wat anders te zien dan vogeltje Het zijn gewoon waardeloze ratten dat bestuur

 • boerkebrabant

  deze actie word mede mogelijk gemaakt door tjeerd,
  tjeerd onze hartelijke dank daarvoor

 • Henk.visscher

  Geef ze dat stuk wat Willem Bruil geschreven heeft over stikstof, kunnen ze zien waar ze in zijn gestonken en extreem laag die norm is

 • Firma Vellenga

  Kunnen jullie niet elke dag om 12 uur een lunch aanbieden aan de burgers? Het zal rond gaan en er komen misschien steeds meer burgers voor het provinciehuis staan. Kun je misschien een snaai maken naar het provinciebestuur dat jullie er wel voor de mensen zijn of zoiets.

 • xw

  Heej boerkebrabant, je vergeet het cda te noemen. Die steunt in deze coalitie ook het beleid van onze vriendin Anneke Marietje Spierings (d66).
  En wat is nu het standpunt van cda-er Tanja van de Ven-Vogels (tevens eigenaresse van een groot melkveebedrijf ergens in oost brabant, die haar eigen schaapjes goed op het droge heeft en ook nog effekes een functie in het afdelingbestuurs van de zlto er bij doet in dat onzalige oord daar)?. Ja, hier in brabant komt weinig goeds uit het oosten (behalve een bulk aan stront dan natuurlijk). En de ene hypocriet flikkert plat over de andere.
  Ach, agge mer goed kunt lulle en oew eige goed kunt verkope.

 • boerkebrabant

  het cda gaat niet meer instemmen met de brabant wet, zie persbericht, als vvd ook tegen tegen dit gedrocht is, gaat de wet er met behulp van de oppositie van tafel.
  ik weet dat de vvd er voor gezorgd heeft dat de wet in 2017 een meerderheid kreeg, maar ik denk dat ze daar nooit gelukkig van zijn geweest, die is ze volgens mij gewoon door de strot geduwd door de lingse minderheid, die denken dat ze hier in nederland de dienst uit kunnen maken, ik zou zeggen vvd , beter je kan je fout nog herstellen vrijdag

 • xw

  boerke, als dat zo is dan is het beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald

 • Gat

  De vrijdag ga ik me kameraad elk mee trekker naar den bosch. Gaan de maatregelen door dan is mss vragen aan spierings wat beste is xtc lab beginnen of roosters leggen.

 • boerkebrabant

  als de overheid nou eens begint met de nertsenhouderij een faire vergoeding te geven, het is niet normaal hoe met die sector is om gegaan, ik spreek wel eens nertsenhouders, en als die een faire vergoeding krijgen voor inlevering amoniac, zijn ze bereid om per 31 dez 2019 te stoppen. die ruimte komt dan direct beschikbaar. overheid, en nertsenhouders, ga snel met elkaar in gesprek, en wie weet word het win , win,
  tel daar bij op de varkensbedrijven die met de stoppersregeling mee doen en ook per 31 dez leeg komen te staan. dan kunnen er volgens mij veel projecten los getrokken worden

 • kleine boer

  boerkebrabant helemaal met je eens ook de puls vissers horen erbij en de horeca die een rokerruimte asbest verhaal enz en enz allemaal investeringen gedaan van en voor en door de overheid bepaald en door die zelfde overheid weer afgebroken .... iemand roept ik heb er last van en hup overheid rent erachter aan

 • boerkebrabant

  klopt, voor een groot gedeelte de schuld van lings,
  als we nou ook nog een afwachten wat de opkoop regeling varkenshouderij op gaat leveren, dan is de landbouw denk ik wel effe klaar.
  dan is het zaak dat we via metingen weten van waar de n afkomstig is, via nieuwe metingen waar het mesdag in samenwerking met universiteit amsterdam in jan gaat beginnen, als we dat weten gaan we elke sector tegelijk aan hun verantwoordelijkheid houden, dus niet eerst de boeren en daarna zien we wel.
  overigens hebben we dan ook tijd om te kijken of de regels wel echt zo streng moeten zijn

 • Vhouder

  vrijdag is D day voor onze brabantse boeren

 • Mbmb

  Voor we het weten nemen andere provincies ook de ' Brabantse aanpak' over. Met de ijskoude sanerering van de nertsenhouders vers in gedachten, dit kan ons allemaal overkomen. Actie dus.

 • EL

  Tata steel gaat de metingen niet afwachten,ze gaan inkrimpen!

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.