Home

Nieuws 13 reacties

Minister Slob moet zich buigen over Jaspers’ contract bij For Farmers

Kan Yvon Jaspers een programma over de landbouw presenteren voor de publieke omroep en tegelijk onder contract staan bij een veevoerproducent?

Over die vraag moet minister Arie Slob (Onderwijs en Media) zich buigen, nu GroenLinks Kamerlid Lisa Westerveld en Lammert van Raan (Partij voor de Dieren) de kwestie in het parlement aan de orde hebben gesteld.

Onafhankelijkheid van publieke omroep

Hoewel Jaspers al enkele jaren bij For Farmers onder contract staat, is die nevenverdienste pas in het spotlicht gekomen door een artikel in dagblad Trouw. Kamerlid Westerveld vraagt zich af hoe de bijverdienste van Jaspers “valt te rijmen met de wettelijke opdracht dat de Nederlandse Publieke Omroep in een media-aanbod moet voorzien dat onafhankelijk is van commerciële invloeden.” Jaspers presenteert bij KRO-NCRV de populaire tv-programma’s Boer Zoekt Vrouw en Onze Boerderij.

Belangenverstrengeling

Kamerlid Van Raad stelt ook vragen over de betrokkenheid van Jaspers bij de Farm & Countryfair. Hij vraagt zich af of de bijverdienste van Jaspers past binnen de richtlijnen van KRO-NCRV over bijbaantjes die strijdig kunnen zijn met het onafhankelijke journalistieke omroepwerk.

Volgens Westerveld zou er sprake kunnen zijn van belangenverstrengeling. Zij wil ook weten of het vaker voorkomt dat presentatoren in dienst van NPO betaalde nevenfuncties hebben bij commerciële bedrijven.

Laatste reacties

 • Klaasvaak

  Yvon heb ik nog nooit een oproep horen doen om meer zuivel of vlees te consumeren.... Ze is een uithangbord en verteld het verhaal over de sector.


  Pure dierenmishandeling dat pvdd en groenlinks op alle slakken zout leggen.

 • RIEN65

  Als je op sites zoekt naar een bijvoorbeeld een dagvoorzitter dan verbaas je erover wie je allemaal kunt inhuren. Half bekend Nederland heeft commerciële activiteiten naast hun baan.
  Maar ja er is geen grotere gunst als afgunst.

 • Alco

  Een teken dat ze toch wel angst hebben voor Yvon.

 • bpm

  tsja, meneer van Raan heeft nu eenmaal als speerpunt ''het zoveel mogelijk terugsnoeien van de bio-industrie''.... dan zul je toch op al die zielige slakken zout moeten blijven leggen. Echt een man met een missie!! ;)

 • Piloot

  Het was de milieumaffia al langer een doorn in 't oog dat Yvonne laat zien hoe het er in het echt aan toe gaat op de boerderij, lang niet zo slecht als al die clubjes willen doen geloven. Nu hebben ze via groen links en pvdd iets gevonden om er toch een negatieve draai aan te geven, en dan zullen ze het niet nalaten.

 • Gerrit Lammertink

  Werkelijk ziek dat volk!!

 • bankivahoen

  Het enige positieve over de agri sector moet ook de nek omgedraaid worden , heel heel vies spel wordt er in dit nare landje gespeeld. De ellende komt steeds van links.

 • porky power

  en hoe wil de pvdd de belangenverstrengeling van marianne thieme dan noemen of mag dat wel gewoon

 • eenvoudige boer

  Yvon doet het supergoed. Je kunt ze niks verwijten. Ze moeten zich schamen om zulke kritiek te geven.

 • farmerbn

  Hoge bomen vangen veel wind. Yvon is een hoge boom. Ze zijn jaloers op haar succes. Zie het als een compliment.

 • eja

  bah wat een vieze streek van onze linkse rakkers!!

 • Sivert&Anita

  Laat ze eerst maar eens kijken naar Antoinette Hertzberger van TrosRadar. Onder het mom van nieuws op de veehouderij inhakken om op die manier mensen te bewegen om producten te kopen van de vegetarische slager waar zij en haar man (Niko Koffeman, 1e kamerlid voor de pvdd) aan verbonden zijn. Of naar Zembla waar een aan Wakker Dier verbonden eindredacteur al eens een item in elkaar knutselde waarin werd beweerd dat gangbaar vlees werd omgekat naar biologisch vlees. Normaal gesproken lijkt mij zoiets voldoende voor ontslag op staande voet.

 • veldzicht

  En dat moet PvdD aan de orde stellen ,belangenverstrengeling?laten ze eerst maar eens kijken naar Thieme en de vegetarische slager, waar ze op onbeschofte wijze reclame voor maakt door het echte goede vlees constant de grond in te trappen.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.