Home

Nieuws 1 reactie

NVWA: voedsel veilig, maar meer signalen fraude

Voedsel dat wordt aangeboden in Nederland is over het algemeen veilig, maar de signalen van voedselfraude nemen toe.

Dat concludeert inspectiedienst NVWA in de Staat van de Voedselveiligheid.

Meer signalen betekent niet automatisch meer fraude

De toename van signalen van voedselfraude is te danken aan verbeterde opsporingstechnieken bij de NVWA, maar ook aan de complexe en uitgebreide regelgeving en de toename van handelsstromen, zoals via internet. Dat het aantal signalen over voedselfraude toeneemt, hoeft niet te betekenen dat er nu meer voedselfraude is dan vroeger, aldus de NVWA.

Vertrouwen consument

“Voedselfraude ondermijnt het consumentenvertrouwen in het voedsel en in het stelsel van wetgeving en toezicht”, stelt minister Bruno Bruins (Medische Zorg) in een brief aan de Tweede Kamer. Hij roept bedrijven op vermoedens van fraude sneller te melden en kijkt of het traject van het traceren en terugroepen van producten bij incidenten kan worden versneld.

Eén reactie

  • info140

    Het noemen van meer signalen betekent niet meer fraude, maar....
    Leidt in ieder geval tot meer onrust en stemmingmakerij.
    Aub je mond houden als je niets kunt bewijzen en aantonen! En niemnand kunt betrappen!

Of registreer je om te kunnen reageren.