Home

Nieuws 2 reacties

Bayer schrapt naam Monsanto na fusie

Bayer rondt de overname van Monsanto op 7 juni af en schrapt tegelijkertijd de naam van het Amerikaanse zaadgoed- en landbouwchemiebedrijf. De combinatie gaat namelijk verder onder alleen de naam Bayer.

De landbouwdivisie waarin Monsanto wordt ondergebracht draait onder de naam Bayer CropScience. Alle noodzakelijke toestemmingen van de autoriteiten in een reeks landen voor de realisering van de overname zijn binnen, ruim 2 jaar na de aankondiging van de plannen in mei 2016. Een en ander heeft Bayer maandag laten weten.

De bundeling resulteert in een omzetniveau van het nieuwe Bayer CropScience van € 45 miljard per jaar, uitgaande van de cijfers van 2017.

‘Naam Monsanto besmet’

Waarom Bayer de naam van Monsanto schrapt zegt het concern niet, maar de algemene opvatting die maandag te horen was luidt dat de naam van het Amerikaanse bedrijf ‘besmet’ is. Bij een groot publiek staat Monsanto bekend als de fabrikant van het omstreden product glyfosaat (merknaam RoundUp) en genetisch gemanipuleerde gewassen.

Laatste reacties

  • info36

    Omstreden product? Gewoon veilig product.

  • frances@places-to-be.nl

    Zo veilig dat op 10 augustus, 2018, Monsanto, producent in het verleden van DDT, Agent Orange en verboden PCB's is veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding tot een hoogte van 289 miljoen dollar aan een man die door het werken met Roundup Non-Hodgkin lymphoma had gekregen. De methodes die Monsanto gebruikt om de kankerverwekkende gevolgen van glyfosaat te verhullen nl het financieren van academische instituten en het omkopen van toezichthouders bij overheidsorganisaties zijn vergelijkbaar met die door de tabaksindustrie jarenlang zijn gebruikt. Het is niet voor niets dat Bayer de naam van dit bedrijf heeft veranderd. Of het zal helpen is de vraag. De verwachting is dat deze veroordeling in de VS de eerste zal zijn in een lange rij. Overigens is de schaal waarop glyfosaat is en wordt gebruikt in de VS niet te vergelijken met Europa, gelukkig

Of registreer je om te kunnen reageren.