Home

Nieuws 1 reactie

Colruyt schort samenwerking met slachterij Verbist op

De Belgische Colruyt Group schort de samenwerking met de groep Verbist op. Het bedrijf is vanwege ethische redenen tot dit besluit gekomen.

Dit betekent dat de supermarktgroep geen nieuwe bestellingen meer zal doen bij de slachterijen van Verbistgroep. Colruyt komt tot deze beslissing omdat bij een controle van het Belgische Federaal Voedselagentschap (FAVV) meer dan de helft van de gecontroleerde producten niet in orde bleek te zijn. De beslissing heeft volgens Colruyt een behoorlijke impact.

Het supermarktbedrijf garandeert dat klanten steeds een voldoende ruim assortiment rundvlees in de winkels zullen aantreffen. Door gebruik te maken van samenwerkingen met andere leveranciers en via de aanvoer uit het eigen vleesverwerkend bedrijf moet dat lukken, aldus Colruyt.

Impact op veebedrijven

Colruyt is zich ook bewust van de impact die het besluit heeft op veebedrijven en wil bekijken hoe er samen met andere belanghebbenden naar oplossingen kan worden gezocht. Omdat de gebeurtenissen de reputatie van de supermarkt en die van de hele vleesketen schade toebrengt, wordt overwogen om verdere juridische stappen te nemen.

Colruyt heeft geen enkel product meer in de schappen liggen dat via de versnijzaal of diepvrieszaal van Veviba in Bastenaken is geleverd. Alle producten van het bedrijf zijn op 8 maart uit de schappen van de betrokken Colruyt-, OKay- en Bio-Planet-winkels gehaald. De rundvleesproducten die nu worden aangeboden komen van andere leveranciers en vormen geen enkel risico voor de gezondheid. Alleen de karkassen die Veviba heeft aangeleverd, zullen nog worden verwerkt. Deze komen van een slachterij die niet in opspraak is geweest. Colruyt zal bovendien extra controles op die karkassen laten uitvoeren en de karkassen volledig zelf verwerken in het eigen vleesverwerkende bedrijf.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.