Home

Nieuws 15 reactieslaatste update:30 nov 2018

Ruud Huirne deels weg bij Rabobank

Ruud Huirne vertrekt als directeur Food & Agri bij Rabobank Nederland.

Per 1 januari krijgt hij de leiding over de activiteiten van de bank op het gebied van verduurzaming van de Nederlandse land- en tuinbouw. Daarnaast gaat hij aan de slag als ondernemer. Met enkele partners gaat hij een bedrijf opzetten in duurzame energie en groene grondstoffen, waar onder meer Bio Energy Coevorden onderdeel van uitmaakt.

Nieuwe balans tussen voedselproductie en natuur

In de strategie van Rabobank staat het duurzaam voeden van de wereld centraal. Daarvoor is een transitie nodig naar een nieuwe balans tussen voedselproductie en natuur, aldus de bank in een persverklaring. De bank werkt daarbij samen met haar klanten en partners, verenigd in AgriNL. Huirne krijgt hierin op deeltijdbasis een rol in als ‘special advisor Food & Agri’ bij de afdeling Communicatie en Corporate Affairs.

AgriTop 50

Tot Huirne in 2012 bij de Rabobank kwam, was hij directeur van het Landbouw Economisch Instituut, het tegenwoordige Wageningen ER. Daarvoor was hij directeur van de Animal Sciences Group. Hij is nog altijd verbonden aan Wageningen, als bijzonder hoogleraar coöperatief ondernemerschap. In 2016 was hij de nummer 1 in de Boerderij AgriTop 50 van meest invloedrijke figuren in de agrosector.

Er komt geen nieuwe directeur Food & Agri; de taken die Huirne straks niet meer zelf uitvoert, worden verdeeld.

Laatste reacties

 • koestal

  Hij heeft Carola Schouten geweldig geholpen met het fosfaatdossier,de boeren blijven met de shit achter .

 • koestal

  Hij heeft goed geboerd.

 • Kelholt

  Ruud Huirne een visionair!
  Ook Huirne van Rabobank is zeer optimistisch over de afschaffing van de quotering: "Omdat wij als Nederland een sterke internationale positie hebben, kan die straks optimaal worden benut." De groeiende veestapels - het afgelopen jaar kwamen er 70 duizend melkkoeien bij - zijn volgens Huirne het teken dat de melkveeindustrie zich aan het voorbereiden is, "zodat wij in 2015 volop klaarstaan om die kansen in de markt met onze goede kwaliteit en mooie innovatie gewoon te pakken."
  Van staatssecretaris Sharon Dijksma moet de sector voor 1 januari 2014 met een oplossing komen voor het dreigende extra mestoverschot. Huirne laat weten dat daar hard aan wordt gewerkt. "Rabobank is daar op dit moment erg actief in om samen met andere partijen en boeren tot een oplossing voor dit probleem te komen." De directeur Food & Agri verwacht de deadline "met veel succes" te zullen halen.
  <>

 • Gerrit Lammertink

  Gaat aan de slag als ondernemer!? Laat me niet lachen daar is die man totaal niet geschikt voor! Werken met andermans geld, veel verder zal ie niet komen😇

 • gvandenbelt1

  Die kun je missen als kiespijn

 • Bolder01

  Deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • el

  Hij zal laten zien hoe je moet ondernemen!!

 • frl

  Ach, wie moet nou ons toekomst voorspellen.

 • Gradje 1966

  Handel met voorkennis is toch strafbaar ????
  Zijn bemiddelde vrienden hebben hem nodig voor de voorkennis en het vreemde vermogen . Personeel krijgt het geld goedkoper !!!!!

 • Rub

  Ongetwijfeld dat Huirne een paar goede missers heeft gemaakt in de voorspellingen van de agrosector, dat gaat ook zn opvolgster wel weer doen. Volgens mij moet je je als agrariër meer de vraag stellen in hoeverre je je laat leiden door dit soort "waarzeggers" we zijn allemaal zelf ondernemer en ontwikkelen een visie. Ik krijg het idee dat een heel groot deel afgelopen jaren zo achter elkaar aan het gat in is gehobbeld, dan is het natuurlijk wel makkelijk om iemand aan te wijzen. Waarom zou deze top man het beter weten als de agrariër? we zijn allemaal top mannen/ vrouwen binnen onze sector alleen moeten we het met iets lagere vergoeding doen!

 • Alco

  Of je het wilt of niet:
  Een bank moet aan toekomst voorspelling doen.
  Dit is ook voor hun een vereiste voor de kredietverstrekking aan de boeren.

 • Kelholt

  Niemand kan de toekomst voorspellen, ook Ruud Huirne niet. Dat neem ik hem niet kwalijk en ik laat me ook zeker niet blindelings door door zulke mensen leiden. Maar als je als topman en expert van de Rabobank zo dicht bij vuur zit (contacten met LNV, LTO) en je doet deze uitspraken op 19 september 2013 dan is het op z'n zachts gezegd verbazingwekkend dat een rechter vind dat de invoering van fosfaatrechten voor de "gewone" boer voorzienbaar was.
  De invloed van de Rabobank bij de totstandkoming van het fosfaatrechten stelsel laat ik dan nog even buiten beschouwing.

 • kraats

  Over 100 jaar is hij ook dood, net zo als ik en jij en weet dan niemand meer wie wij waren. Kortom, waar gaat het over ?

 • kraats

  Oh ja, ... wat had hij ook alweer voorspeld ?

 • xw

  Kraats, vaak denk ik hetzelfde als jij. Door het lot dat ons trof hebben wij onze naaste familie al vanaf jonge leeftijd naar het kerkhof moeten brengen. Wij waren al vrij jong wees.
  Je hebt gelijk, waar maken wij ons druk om. Zinloos.
  Maar toch loop je nog tegen 1 realiteit op, nl.: de tijdspanne tussen het heden en onze dood moeten we toch nog proberen zonder kleerscheuren door te komen. En da's soms een "gevecht", waarvan voor velen onder ons de recente wijziging van de mestwetgeving naar hun beleving een aanzienlijk deel van uitmaakt.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.