Home

Nieuws

Vion koopt bedrijf van € 50 miljoen

Vion neemt in Beieren vleeswarenspecialist Otto Nocker en nog zes vlees- en versmarkten over.

De bedrijven waren onderdeel van het in april failliet verklaarde Lutz Fleischwaren, dat eerder onderdeel van Vion was. De overgenomen bedrijven waren vorig jaar goed voor circa € 50 miljoen omzet.

“Voor Vion past deze overname in het streven naar goede marktposities met sterke regionale merken,” aldus CEO Francis Kint van Vion. In die zin proeft de overname voor Vion wellicht extra zoet, want het vleesconcern moest vanwege financiële problemen in 2014 afscheid nemen van een grote Duitse vleeswarendivisie, waarvan het nu een deel kan terugkopen.

Naast Otto Nocker-vlees ook Vion-vlees

Otto Nocker verwerkt zowel rund- als varkensvlees. Dit vlees wordt in heel Duitsland verkocht, maar Otto Nocker is in Zuid-Duitsland een begrip, aldus Vion. De markten zijn voor het bedrijf ook belangrijk. In Duitsland wordt via vlees- en versmarkten door groothandels en slagers vlees ingekocht. Nu wordt via de zes markten alleen Otto Nocker-vlees verkocht, maar dat wordt uitgebreid met Vion-vlees.

Vion is al een leidende speler in Beieren, dat een sterke regionale binding kent. Met de acquisities krijgt het nu locaties in de stad Ingolstadt maar ook in Germaringen, Traunstein, Günzburg, Kulmbach, Blaichach en Hammelburg. Alle 163 werknemers mogen blijven.

De overname is onder voorbehoud van de goedkeuring van de schuldeisers en mededingingsautoriteiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.