Home

Nieuws 4 reacties

Brabantse Agrofoodpluim voor De Vegetarische Slager

Noord-Brabant heeft de Agrofoodpluim toegekend aan De Vegetarische Slager van Jaap Korteweg.

De provincie noemt het een ‘innovatieve aanpak voor een duurzamere wereld en lekker verantwoord eten’. Korteweg vermarkt met zijn concept De Vegetarische Slager een assortiment vleesvervangers over de hele wereld volgens de provincie.

‘Jaap Korteweg creëert banen en maakt onze wereld beter’.

Lovende woorden gedeputeerde

Gedeputeerde Anne-Marie Spierings is lovend over het concept: “De Vegetarische Slager inspireert met lekkere producten die bovendien veel beter zijn voor mens en milieu. Jaap Korteweg zet zijn duurzame visie om in een bedrijf. Zo creëert hij banen en maakt hij onze wereld beter.”

Kansen voor Nederlandse akkerbouwers

Korteweg noemt zijn verdienmodel ‘anders, maar vooral heel erg duurzaam’. Hij wijst op mogelijkheden voor de Nederlandse landbouw: “Dieren in de veehouderij worden nu overwegend gevoerd met bonen uit de Verenigde Staten en Zuid-Amerika. Omdat De Vegetarische Slager voor dezelfde hoeveelheid vlees maar een derde van de hoeveel bonen en granen nodig heeft, kan die vraag ook lokaal ingevuld worden voor een eerlijke prijs.” Dit biedt ook kansen voor Nederlandse akkerbouwers om gewassen zoals soja te gaan verbouwen.

Laatste reacties

 • el

  Hij noemt zichzelf nog steeds slager?

 • JKr

  Zelfs de politiek trapt erin. Maar dat is niet gek in Brabant. Als het maar tegen gangbare landbouw is mag in Brabant alles en ze willen er nog voor betalen ook.

 • pinkeltje

  De vegetarische slager heeft voor dezelfde hoeveelheid vlees maar een derde van de hoeveelheid bonen en granen nodig en vult de boel in voor een eerlijke prijs. Daar kun je toch niet op tegen zijn? Ben trouwens nog steeds benieuwd wat dat is, een eerlijke prijs. De prijs is volgens mij ook bij de vegetarische slager niks anders dan wat de afnemer bereid is ervoor te betalen. En op zich is daar niks oneerlijks aan toch?

 • Tinus1

  @pinkeltje : één : het is geen vlees! twee: een gemiddeld nederlands vleesvarken en zeker één die gevoerd is met restproducten heeft niet eens die hoeveelheid soyaSCHROOT(=restproduct soyaboon en olie=menselijke consumptie, waar o.a. dat nepvlees gedeeltelijk van wordt gemaakt) nodig. Dus één en al leugens voor de bühne. Maw hij had beter een prijs voor zeer goede PR kunnen krijgen. Ben benieuwd of bij een eerlijke berekening de wijzer juist de kant van het Nederlandse varkensvlees. En de granen in Europa zullen ook moeten groeien dus daar is goede mest keihard voor nodig

Of registreer je om te kunnen reageren.