Foto: Roel Dijkstra AlgemeenNieuws

Brabantse Agrofoodpluim voor De Vegetarische Slager

Noord-Brabant heeft de Agrofoodpluim toegekend aan De Vegetarische Slager van Jaap Korteweg.

De provincie noemt het een ‘innovatieve aanpak voor een duurzamere wereld en lekker verantwoord eten’. Korteweg vermarkt met zijn concept De Vegetarische Slager een assortiment vleesvervangers over de hele wereld volgens de provincie.

‘Jaap Korteweg creëert banen en maakt onze wereld beter’.

Lovende woorden gedeputeerde

Gedeputeerde Anne-Marie Spierings is lovend over het concept: “De Vegetarische Slager inspireert met lekkere producten die bovendien veel beter zijn voor mens en milieu. Jaap Korteweg zet zijn duurzame visie om in een bedrijf. Zo creëert hij banen en maakt hij onze wereld beter.”

Kansen voor Nederlandse akkerbouwers

Korteweg noemt zijn verdienmodel ‘anders, maar vooral heel erg duurzaam’. Hij wijst op mogelijkheden voor de Nederlandse landbouw: “Dieren in de veehouderij worden nu overwegend gevoerd met bonen uit de Verenigde Staten en Zuid-Amerika. Omdat De Vegetarische Slager voor dezelfde hoeveelheid vlees maar een derde van de hoeveel bonen en granen nodig heeft, kan die vraag ook lokaal ingevuld worden voor een eerlijke prijs.” Dit biedt ook kansen voor Nederlandse akkerbouwers om gewassen zoals soja te gaan verbouwen.

Beheer
WP Admin