Home

Nieuws 1 reactie

Duitse waterbedrijven zetten nitraatdatabank op

Duitse waterleidingbedrijven zetten een eigen databank op om het nitraatgehalte van drinkwater in beeld te brengen.

Op die manier willen ze probleemgebieden in beeld brengen en tegenmaatregelen uitwerken. Dat meldt het vakblad TopAgrar.

Drie koepels van drinkwaterbedrijven en andere nutsbedrijven willen in het hele land willen door het hele land de situatie in beeld brengen. Er zijn gegevens beschikbaar uit 1.100 meetstations en 3.700 waterinnamepunten. In totaal beschikt de database over meer dan 50.000 nitraatanalyses.

Werking nieuw mestbeleid controleren

Volgens de bedrijven wordt momenteel in een kwart van de meetstations de maximale nitraatwaarde van 50 mg per liter overschreden. De waterbedrijven willen hun eigen gegevens gebruiken om de werking van het nieuwe mestbeleid te volgen. Dit jaar moet een duidelijk aangescherpt mestbeleid in werking treden in Duitsland.

Eén reactie

  • koestal

    doe het vooral vlakbij zuiveringsinstallaties !

Of registreer je om te kunnen reageren.