Home

Nieuws 3 reacties

Buma: bescherm voedselsector tegen Chinese overname

De Nederlandse bedrijven in de voedselketen moeten beschermd worden tegen buitenlandse overnames. Het strategisch belang van de Nederlandse voedselproductie moet meer worden onderkend, vindt het CDA.

Lijsttrekker Sybrand Buma zegt dat het strategisch belang van de voedselproductie te belangrijk is om niet te beschermen. "Denk aan de Chinezen die overal landbouwgrond opkopen", aldus Buma in NRC. "Stel je voor dat ze ook Campina overnemen, dan is onze hele voedselsector straks in handen van Chinezen die zelf hun bevolking moeten voeden. Hoe naïef kunnen we zijn?"

Strategisch belang land- en tuinbouw

Landbouwwoordvoerder Jaco Geurts onderstreept het strategisch belang van de land- en tuinbouw. "We moeten onze productie op peil houden en zorgen dat we niet van anderen afhankelijk zijn", zei hij op een politieke bijeenkomst in Nederweert-Eind. Alleen al om die reden is het CDA tegen het omzetten van goede landbouwgrond in natuur.

Laatste reacties

 • farmerbn

  NL politici willen voor één cent op de voorste rij zitten. De boer constant pesten en financieel uitknijpen maar als de voedselvoorziening niet gewaarborgd is, politiek ingrijpen. Nee, het is pesten en uitknijpen met het risico op een volksopstand door voedselschaarste of eerlijk met de boeren zijn en voedselvoorziening veilig stellen. Wel kiezen!

 • alco1

  @farmerbn. Je kunt je ook afvragen waardoor de kennis van de politiek zo ver van de agrarische sector afstaat.
  Maw. Wie legt het de notabelen uit hoe alles werkelijk in de vork steekt.
  We hebben maar een paar landbouw woordvoerders en als ik die hoor praten kun je daar zelfs als boer al geen touw aan vast knopen.

 • farmerbn

  Waarschijnlijk legt de nieuwe LTO-voorzitter alles uit aan de kamerleden. Maar wat zegt die man van PvdA-huize dan? Hij praat namens de boeren maar zit bij de tegenstanders in de partij.

Of registreer je om te kunnen reageren.