Home

Nieuws 1 reactie

Oppositie wil hardere aanpak mestfraude

De oppositie zet landbouwminister Carola Schouten onder druk om de mestfraude harder aan te pakken.

GroenLinks-Kamerlid Rik Grashoff vindt dat de NVWA de zwakke schakels in de mestketen moet identificeren en de handhaving moet opschalen. Hij vraagt de regering om hierover vóór 1 februari een plan te maken. Naast GroenLinks steunt de voltallige oppositie, met uitzondering van Forum van Democratie, de motie.
Grashoff vindt de aanpak van Schouten, die eerst het plan van de sector wil afwachten, onvoldoende.

Gesprek over sectoraanpak

Schouten spreekt op 18 december met LTO, Cumela, Rabobank en POV over de sectoraanpak om mestfraude tegen te gaan. “Ik vind het belangrijk dat ze daarin voldoende ambitie tonen. Ik zal het plan van aanpak ook daarop toetsen”, aldus Schouten tijdens het debat. De minister heeft inmiddels met haar collega van Justitie en Veiligheid en de omgevingsdiensten gesproken om de handhaving te verbeteren.
Schouten zegt dat de inzet van de NVWA op mestfraude nu niet kan worden geïntensiveerd. “Dat betekent dat er óf meer geld bij moet, óf een andere prioritering moet plaatsvinden. Die mogelijkheid zie ik op dit moment niet”, aldus Schouten.

Eén reactie

  • veelust

    NRC bedenkt een probleem en nu mag minister Schouten het oplossen. Alleen weet niemand wat het probleem is, NRC heeft inmiddels het probleeem al weer deels gerectificeerd. Dus wat is nu het probleem.Dit wordt echt een probleem om een probleem op te lossen waarvan je niet weet wat het probleem is.Dan zijn er nog een paar die het probleem nog extra aandikken (oppositie) maar die weten eigenlijk ook niet wat het probleem is. Tonge tjonge wat zijn we toch weer druk, ga als overheid alstublieft doen waarvoor je gekozen en aangewezen bent, het land besturen en laat je niet zo opjutten door een Krant die wat berichten in het nieuws brengt waarvan ze zelf na een paar dagen het bericht alweer aanpassen.Hoe kun je toch zo een land besturen als je met zulke onbetrouwbare berichten je eigen laat sturen en dat is niet de eerste keren dat het gebeurt en zal ook niet de laatste keer zijn ben ik bang voor

Of registreer je om te kunnen reageren.