Home

Nieuws 1 reactie

PotashCorp ziet herstel kunstmestprijs

PotashCorp denkt dat de prijs voor kali later dit jaar aantrekt en dat de vraag in 2017 zelfs sterk zal toenemen.

De Canadese kaligigant put hoop uit aantrekkende prijzen voor granen en oliezaden, het eerste exportcontract van een concurrent met China en het uitschakelen van een kalimijn bij de Amerikaanse concurrent Mosaic.

Kunstmest is ook in Nederland flink in prijs gedaald. In Nederland is de prijs van kalizout bij Farmers4All op ruim €30 per 100 kilo bij levering in de Noordelijke provincies. Een jaar eerder lag de prijs 10% hoger. Voor KAS, een stikstofproduct, is de prijs gedaald van bijna €25 circa €16,50.

China koopt weer

De belangrijkste reden dat PotashCorp denkt dat prijzen gaan stijgen is dat China eindelijk kali heeft ingekocht. Normaal gesproken kopen de Chinezen vroeg in het jaar het benodigde volume, maar nu kochten ze niets. Recent tekenden de Chinezen dan eindelijk een contract met het Wit-Russische Belaruskali. De prijs is met $219 per ton weliswaar bijna $100 per ton lager dan vorig jaar, maar dat is toch minder dan in de markt gevreesd werd.

Eén reactie

  • farmerbn

    PotashCorp verkoopt kali voor 30% minder geld en ziet herstel in kunstmestprijs. Moet niet gekker worden en de boerderij schrijft dit over. Nog gekker!

Of registreer je om te kunnen reageren.