Home

Nieuws

Steeds meer vrouwelijke jagers in Duitsland

Het aantal vrouwen dat in Duitsland een jachtvergunning wil, stijgt. Op alle cursussen voor het behalen van het jagersexamen is nu een vijfde van de deelnemers vrouw.

Dit meldde de Duitse Jagersbond vrijdag 10 juni tijdens de Bundesjägertag in Wolfsburg.
De bond telt ongeveer 245.000 leden. Nu nog vormen de vrouwelijke jagers met slechts 7% een minderheid van het jagersbestand, maar als de vrouwelijke aspirant-jagers de cursus met succes weten af te ronden, lijkt dat te veranderen.

Ook in Nederland meer jagende vrouwen

De trend doet zich ook in Nederland voor. Volgens de Nederlandse Jagersvereniging schreven zich vorig jaar 107 vrouwen voor de opleiding in. Dat is twee keer zoveel als 10 jaar eerder. Het percentage vrouwelijke cursisten, circa 12,5, blijft wel wat achter bij de Duitse 20%.

Of registreer je om te kunnen reageren.