Home

Nieuws

Internet nauwelijks sneller op platteland

Het platteland profiteert niet van de toenemende snelheid van internet via de telefoonnet (DSL). De internetsnelheid voor huishoudens met langzaam internet dat vooral op het platteland voorkomt, is voor iets meer dan 30% sneller geworden in het afgelopen jaar.

Bij huishoudens die al een hoge internetsnelheid hadden, haalde 80% van de huishoudens een hogere snelheid in het afgelopen jaar. Dat blijkt uit steekproeven van de Consumentenbond in juli en december 2015 en in mei 2016 op 20.000 plekken in Nederland.

Een derde van de huishoudens die internetten via een DSL-verbinding, heeft een langzame verbinding van 1-24 Mbps. Bij verbindingen met een hoge snelheid gaat het om maximale snelheden van 50 tot 99 Mbps. Een belangrijke reden voor het achterblijven van upgrades voor huishoudens met lage snelheden is volgens de bond dat veel van die huishoudens in de buitengebieden liggen. In die gebieden is het kostbaarder om investeringen te doen in het DSL-netwerk.

Of registreer je om te kunnen reageren.