Home

Nieuws

Brussel klaagt Duitsland aan voor nitraatbelasting water

De Europese Commissie brengt Duitsland voor het Europese Hof omdat het niet voldoet aan de nitraatrichtlijn water.

Duitsland heeft volgens de aanklacht verzuimd afdoende maatregelen te nemen tegen de nitraatbelasting van het water. Grond- en oppervlaktewater laten allebei een groeiende nitraatverontreiniging zien. De bij het Hof ingediende aanklacht volgt op de waarschuwing die in 2014 aan de Duitse autoriteiten is overhandigd.

DBV wil geen striktere mestverordening

De Duitse boerenfederatie DBV toont zich verrast over de stap van Brussel. Tussen de Europese Commissie en de regering in Berlijn 'vindt juist nu een constructieve gedachtewisseling plaats over de nieuwe mestverordening die in Duitsland in de maak is'. DBV hoopt niet dat de aanklacht de regering ertoe brengt om de mestverordening strikter te maken dan noodzakelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.