Home

Nieuws 4 reacties

Kamer: breng haalbaarheid waterdoelen in kaart

De Tweede Kamer wil dat het kabinet in kaart brengt of en hoe doelen van de Kaderrichtlijn Water zijn te halen.

De Kamer stemde in met een motie van CDA, VVD en SGP die hierom vraagt. De Kamerleden constateren dat het er sterk op begint te lijken dat de doelen van de Kaderrichtlijn Water voor het oppervlaktewater niet in 2027 worden behaald, mede door natuurlijke achtergrondconcentratie van stikstof en fosfaat. Ook zeer kostbare maatregelen helpen hier onvoldoende, aldus de Kamerleden.

De Kamer wil nu dat de regering in kaart te brengt of de doelen wel haalbaar zijn, welke maatregelen nodig zijn en wat de kosten hiervan zijn.

Verantwoordelijk minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) zegt dat het verzoek past bij haar beleid.

Laatste reacties

 • fransdekeizer

  Naief en riskant. Doelen en de daarvoor benodigde maatregelen en hun kosten zijn al eerder op papier gezet, omdat elk land daartoe verplicht is door Europa. De bedoeling van deze politieke partijen is de doelen af te zwakken. Europa eist bij zo'n verzoek dat de doelen echt niet gehaald kunnen worden. Omdat het probleem vooral zit bij stikstof of fosfaat in het oppervlaktewater is derogatie (meer mest dan de Europese norm) bij afzwakken van de doelen niet meer mogelijk.

 • PIETER123

  Frans de Keizer deze opmerkingen zijn bijzonder naïef daar de feiten zijn dat het oppervlakte water van de meest vee dichte gebieden van Nederland gemakkelijk ver onder de norm scoren.Alleen de oplichters in Den Haag sturen analyses op van oppervlakte naar Brussel waar geen koe te vinden is.Ja een waterschap die zijn eigen vlees mag keuren geeft natuurlijk de boeren de schuld.Als er fraude is dan geen mensen jaren de bak in.Hier past dit goed de de lijn van her ruimen van vee net al bij de MKZ-crisis.En de propaganda doet zijn werk met zo'n opmerking.

 • fransdekeizer

  Pieter,
  droom lekker verder.

 • veldzicht

  fransdekeizer, Niet zo lopen kletsen,hoe verklaar jij dat in de randstad waar amper vee is te vinde het het fosfaat in het oppervlakte veel en veel hoger is dan in vee dichte gebieden waar de normen wel goed zijn,De boeren worden gewoon belazerd door linkse partijen en de vele milieu groeperingen waar jij ook vast wel
  toe zal behoren.

Of registreer je om te kunnen reageren.