Home

Nieuws 10 reacties

Groen licht voor drijvende boerderij

De Rotterdamse gemeenteraad is akkoord met een drijvende boerderij in de Merwehaven. Een meerderheid van de raad steunde de ‘Motie blije koeien en kippen’ van GroenLinks en de PvdA, die het college oproept alleen akkoord te gaan als de initiatiefnemers het keurmerk Ecologische Boerderij en het drie sterren Beter Leven Keurmerk aanvragen.

De drijvende boerderij is een initiatief van projectontwikkelaar Beladon. Volgens de plannen moet een ponton ruimte bieden aan 40 koeien en maximaal 6.000 kippen. De ‘floating farm’ moet in juli 2017 opgeleverd worden. Het is een voorbeeldproject, met in het achterhoofd dat door stedelijke ontwikkeling steeds minder landbouwgrond beschikbaar is.

''Wereldprimeur, een floating farm!'', twitterde D66-raadslid Jos Verveen nadat de raad had ingestemd met de plannen. D66 vindt het belangrijk dat Rotterdam een stad van durf blijft. De Partij voor de Dieren in Rotterdam vindt het plan dan weer “absurd”, zeker in het licht van de omvangrijke veereductie die met het fosfaatplan op stapel staat.

Koeien worden niet zeeziek

Op voorspraak van de partij werd uitgezocht of koeien zeeziek kunnen worden als ze op een ponton staan. Onderzoekers van de Universiteit van Utrecht oordeelden dat hiervoor geen bewijs is. Miljoenen koeien worden bijvoorbeeld met schepen van Australië naar de VS gebracht, zonder problemen, aldus de onderzoekers.

Laatste reacties

 • hylkema.l

  Waar willen de initiatiefnemers de koeien weiden en de kippen hun uitloop hebben. Wat een onzin plan, met overheidsgeld ook nog.

 • Tinus1

  oud plan, zulk soort gelijke plannen zijn er al legio geweest, oa kaasfabriek met aarbeienkwekerij onder glas erop, gebruik maken van elkaars reststromen en sinergie. Ook is er al een kalverstal met algenvijvers op het dak wat gebruik maakt van zonlicht. Maar ja in brabant is dat allemaal verboden tegenwoordig! Gooi je het hele plan in het water, dan is het in één keer hip en krijg je er waarschijnlijk een bult subisie op, zelfs de mest (wat wij allang weten, natuurlijk) blijkt in één keer geen probleem meer maar waardevolle grondstof.
  Rare gedachtekronkels heeft de gemiddelde geleerde (Rand)stedeling..wel weten wat er in Dubai te doen is, maar haar eigen achterland behandelen als achterlijk!! en net doen of het daar alleen kommer en kwel is.

 • 0064376

  Hebben ze wel fosfaatrechten hiervoor?

 • el

  Hier is niet alleen de partij vd dieren op tegen!

 • kiekdoares

  Lto betaald ook mee aan dit onzin plan.

 • WGeverink

  De Rotterdamse haven is zonder meer een van de meest logische plekken voor een melkveehouderij bedrijf, al schiet me niet meteen een reden binnen waarom. Ga er maar van uit dat als de Rotterdamse gemeenteraad akkoord is met het plan het allemaal wel goed zit...

 • ghboom1

  Te zot voor woorden!!!

 • HeinCarien

  @WGeverink, Je hebt helemaal gelijk, wat zijn wij boertjes toch stommelingen dat we nog steeds ergens in het buitengebied zitten te boeren en niet op zee.
  Oww Oww Oww wat een boerendomheid.

 • pinkeltje

  Kan de politiek in maart zich afvragen hoe het toch komt dat het volk niet zoveel op heeft met de gevestigde orde.

 • agro1

  lekker laten doen... sterft een zoete dood, want onwerkbaar, of gaat kopje onder aan rentabiliteitsgebrek. en lukt het.. dan groot opschalen en hebben we een nieuw en prachtig groot gat van rotterdam. de geschiedenis herhaalt zich tenslotte eindeloos.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.