Home

Nieuws 1 reactie

Eurostat-cijfers over biologisch areaal fout

De cijfers over het Nederlands biologisch areaal zoals ze door het Europees statistisch bureau Eurostat zijn gepubliceerd, kloppen niet. Dat erkent een woordvoerder van het Centraal Bureau voor de Statistiek dat verantwoordelijk is voor de aanlevering van de cijfers.

Eurostat meldde eerder deze week dat het biologisch areaal in Nederland was gedaald in de periode van 2010 tot 2015. Die daling werd vooral veroorzaakt door een opmerkelijke vermindering van het areaal tussen 2014 en 2015.

Het CBS erkent dat cijfers zijn aangeleverd die 'een zeer voorlopig karakter hadden'. Reden daarvoor is dat het CBS nog niet kon beschikken over de gegevens die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) had verzameld, over de biologische arealen. De omvang van het biologisch areaal wordt door het CBS vastgesteld op basis van de jaarlijkse landbouwtellingen die door RVO.nl worden uitgevoerd.

Geen daling van omvang biologisch areaal

Het CBS is voornemens later dit jaar precieze cijfers over de biologisch arealen aan te leveren over 2015 en 2016. Daaruit zal blijken dat er geen sprake is van een daling van de omvang, zoals door Eurostat is gemeld.

Volgens gegevens van Skal is in de periode van 2010 tot 2015 sprake van een toename van het areaal van 53.911 hectare naar 59.120 hectare. Die cijfers zijn inclusief de bedrijven die in omschakeling zijn.

Eén reactie

  • Jan-Zonderland

    Wat zijn er toch een hoop ambtenaren die nutteloos werk doen pffffffffff

Of registreer je om te kunnen reageren.