Home

Nieuws

Duitse justitie onderzoekt dierenmishandeling boerenbestuurders

Verschillende openbare ministeries in Duitsland onderzoeken in hoeverre bestuurders van boerenorganisaties strafbare feiten hebben gepleegd op het gebied van dierenwelzijnswetgeving.

Dit gebeurt naar aanleiding van op de Duitse tv getoonde opnamen in varkensbedrijven van toplieden van boerenorganisaties. Dat meldt het tv-programma Panoroma, die de opnames enkele weken geleden uitzond op tv-zender ARD.

Onderzoek op bedrijven topbestuurders

Justitie in Münster onderzoekt de toedracht van de mogelijk strafbare feiten bij Paul Hegemann, voorzitter van het Zentralverband der Deutschen Schweineproduktion (ZDS), een organisatie die vooral de bedrijfstechnische belangen van de varkenshouderij behartigt.

Een soortgelijk onderzoek is gaande bij varkenshouder en CDU-parlementslid Johannes Röring in Vreden. Hij is tevens bestuurstopman van het Westfälisch-Lippische Bauernverband (WLV). Ook het bedrijf van Helmut Gumpert, voorzitter van het Bauernverband in de deelstaatThüringen, wordt onder de loep genomen.

Opnieuw tv-uitzending over dierenmishandeling

Dierenwelzijn in de intensieve veehouderij blijft de Duitse media bezighouden. Woensdagavond 19 oktober liet Stern-tv op zender RTL schokkende beelden zien van een varkensbedrijf in Baden-Württemberg, gecertificeerd door ketenbeheerder QS. De ketenbeheerder heeft de varkenshouder inmiddels het certificaat ontnomen. Bij de reguliere controle In februari waren de zaken op het bedrijf nog in orde, zo verontschuldigt QS zich.

Of registreer je om te kunnen reageren.