Home

Nieuws 1 reactie

CDA vraagt om onderzoek naar doorbereking NVWA-kosten

Het CDA, ChristenUnie en SGP willen de Raad van State onderzoek laten doen naar de doorberekening van de kosten van handhaving, toezicht en keuring door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. CDA'er Jaco Geurts diende daar dinsdag een motie over in tijdens een debat met staatssecretaris Martijn van Dam.

Het is CDA'er Geurts een doorn in het oog dat de tarieven voor het bedrijfsleven omhoog gaan, terwijl daarover in 2014 is vastgesteld dat de kosten van de NVWA terughoudend of niet moeten worden doorberekend, tenzij vaststaat dat het bedrijfsleven er voordeel bij heeft.

Een poging van het CDA om tariefsverhoging te voorkomen door het budget van de NVWA te verhogen bij de begrotingsbehandeling is gestrand. Coalitiepartijen VVD en PvdA waren daartegen.

Staatssecretaris Van Dam zei dinsdag in het debat dat hij bezig is met een onderzoek naar de efficientie van de NVWA. Hij zegt dat de reorganisatie van de organisatie misschien niet zo snel gaat als eerst is voorzien. Hij zegt dat hij kritisch wil kijken naar de taken die vanuit het ministerie van Economische Zaken bij de NVWA worden neergelegd. "We moeten goed kijken welke taken nog moeten worden uitgevoerd."

Eén reactie

  • fietskip

    Er moet gewoon ten opzichte van andere landen een vergelijkbaar tarief zijn. Punt uit !!! En niet allemaal van zo'n onzin onderzoeken. De uitslag daarvan ligt toch al vast en men gaat weer over tot de orde van de dag (verhoging van het tarief). Wanneer word er nu toch eens iemand wakker en doet daar wat aan?

Of registreer je om te kunnen reageren.