Home

Nieuws 2 reactieslaatste update:7 sep 2015

6.000 demonstranten verwacht in Brussel

Brussel - Er komen maandag 6.000 mensen demonstreren in Brussel. Dat verwacht organisator Copa Cogeca, de Europese koepel van boerenorganisaties en coöperaties. Deze schattingen worden in de aanloop naar de speciale landbouwraad van 7 september voortdurend naar boven bijgesteld. Er komen ook 2.000 trekkers.

België is de grootste leverancier van boze boeren, met 4.000 deelnemers. Dan volgt Frankrijk met 2.000. Uit Duitsland verwacht Copa 800 demonstranten en uit het Verenigd Koninkrijk 100. Uit Nederland komen volgens de schattingen van vrijdagmiddag slechts 15 mensen naar Brussel. Volgens de woordvoerster van Copa is verder elke lidstaat van de EU vertegenwoordigd. Een van de sprekers is Albert Jan Maat, niet alleen voorzitter van LTO Nederland, maar ook van Copa.

Laatste reacties

  • Gerd

    Ook Nederlandse trekkers voldoen in Kleve en rijden naar Brussel.Van Ostfriesland zijn Schleppwr maken dennWeg Brussel waaronder de dieplader was ook in München. Boeren uit NRW met tractoren alle BDM leden. Bussen zal zijn van Oost-Friesland er ook.

  • tonny60

    de Copa en aanverwante leden komen demonstreren tegen hun eigen gewenste beleid.Dan ben je geloofwaardig

Of registreer je om te kunnen reageren.