Premium
Vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans, EU-commissaris voor Gezondheid Stella Kyriakides en EU-commissaris voor Milieu en oceanen Virginijus Sinkevicius tijdens de persconferentie over de Europese Green Deal Biodiversiteit en Farm to Fork-strategieën. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Copa-Cogeca: EU verzwijgt effecten Farm2Fork

Reacties

  1. Wanneer een half procent tekort al een duidelijke prijsstijging geeft, hoeveel zal de prijs dan stijgen bij 20 procent tekort. Ik denk dat we dan een voedsel oorlog krijgen wanneer een oogst mislukt

  2. Afgezien van de kosten stijging voor de consumenten, zou deze strategie wel eens kunnen leiden tot een dalend voedsel aanbod in onze winkels en rijen consumenten voor de boerderijwinkels (verkeersbewegingen en CO2 uitstoot) in de hoop goedkoper te kunnen. Verder zie ik minder mogelijkheden om bewerkt voedsel te kopen als we keten daadwerkelijk inkorten.
    ik zie het hele Farm to Fork verhaal als een politieke stunt om de mondiale voedselproblemen en klimaat uitdagingen te bagataliseren. De politiek heeft geen oplossing voor de achterban/kiezer, die geen stemmen zal kosten en die geen kwaadbloed zal zetten. Dus is het voorstel rommelen in de marge, waarbij de schade voor je achterban te overzien is. Dat het hele verhaal voor het klimaat geen hout zal snijden en zelfs wel eens negatief kan uitpakken doet niet ter zake. Voor mij is het hele klimaatbeleid doorvrochten van Bangmakerij en Angst prediken, zonder oplossingen aan te dragen anders dan “Doe wat ik zeg en het komt Goed”. Ik zou zeggen waarom de voedselproductie in de meest geschikte gebieden (klimatologisch) afbouwen en in minder gunstige gebieden uitbreiden, om aan de behoefte te voldoen.

  3. op de foto de grote 3 zakkenvullers die streven naar baanbehoud met onzin uitkramen , over de rug van jan met de pet die dat moet betalen.

Beheer
WP Admin