Home

Nieuws

Winst Triodos Bank bijna verdubbeld

Zeist - De Triodos Bank heeft een heel sterk eerste halfjaar gehad. Dat blijkt uit de presentatie van de halfjaarcijfers 2015. In die zes maanden zag de bank de winst bijna verdubbelen.

De nettowinst kwam uit op €21,9 miljoen tegenover €11,5 miljoen in de dezelfde periode in 2014. Dat is een winststijging van 91 procent.

Sterke stijging aantal klanten

Ook het aantal klanten van de Triodos Bank, de bank die zich wil onderscheiden met duurzaam bankieren, is in de eerste helft van 2015 sterk gestegen. Het aantal klanten steeg met 48.000 naar een totaal van 578.000, dat is een stijging van 9 procent. De reden van deze toename moet, volgens deskundigen, voor een belangrijk deel gezocht worden in de bonusschandalen bij concurrenten waarna klanten zijn overgestapt.

8% meer kapitaal bij Triodos Bank

Het beschikbare kapitaal van de Triodos Bank vertoont eveneens een stijgende lijn. De aan de bank toevertrouwde middelen, bestaande uit spaargelden, termijndeposito's en tegoeden op betaalrekeningen, groeide met 8 procent tegenover 7 procent in dezelfde periode vorig jaar. Hiermee komt het totaal in beheer zijnde vermogen uit op €11,5 miljard.

Positieve signalen voor groei duurzame sectoren

Peter Blom de hoogste baas van Triodos is optimistisch over de toekomst: "We zien positieve signalen wat betreft de groei in de duurzame sectoren die wij financieren, zoals de Europese energiemarkt. Ook in andere sectoren - zoals duurzame landbouw en zorg en welzijn - kunnen wij het verschil maken."

Of registreer je om te kunnen reageren.