Home

Nieuws 1 reactie

CTGB moet eind november beslissen over imidacloprid

Den Haag - Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) moet uiterlijk 25 november beslissen over de bezwaren tegen de toelating van bestrijdingsmiddelen met de insectenbestrijder imidacloprid. Dat heeft het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB) donderdag besloten.

De natuurorganisaties Natuur & Milieu en Greenpeace hadden bij de rechter beroep ingesteld vanwege het uitblijven van een beslissing van het Ctgb. De datum waarop de beslissing bekend moet zijn, is in overleg tussen het Ctgb en de natuurorganisaties vastgesteld. De rechter heeft bepaald dat het Ctgb maximaal €90.000 moet betalen als de beslissing niet tijdig wordt genomen.

De natuurorganisaties willen een verbod op het gebruik van imidacloprid, vanwege de schadelijkheid voor bijen en andere insecten en organismen.

Eén reactie

  • agratax2

    Wat als de ctgb nu beslist dat de toelating voor imidacloprid niet wordt ingetrokken, maar verlengt. Dan is er een beslissing en kan de dwangsom in kas blijven, maar de milieu clubs hebben niet hun zin. Gaan we dan weer procederen tegen de ctgb met als gevolg, dat mocht er dan een intrekking uit de bus komen de fabrikant de Nederlandse belastingbetaler aansprakelijk gaat stellen voor de gedorven omzet over de jaren dat de toelating normaliter geldig is? 

Of registreer je om te kunnen reageren.