Home

Nieuws 6 reacties

Op laatste dag 20 procent meitellingen nog niet binnen

Assen – Op de laatste inleverdag van de Gecombineerde Opgave moest RVO.nl nog 20 procent van de aanvragen nog ontvangen.

Op vrijdag 12 juni moest 25 procent van de aanvragen nog worden ingediend. Het percentage is gebaseerd op het aantal van ruim 79.000 relaties die door RVO.nl zijn aangeschreven om een Gecombineerde Opgave (ook wel landbouwtelling of meitelling genoemd) in te dienen.

Korting na 15 juni

Voor Gecombineerde Opgaven die na 15 juni worden ingediend geldt een kortingsperiode. Te laat inleveren betekent een korting van 1 procent per werkdag. Dat geldt voor alle aangevraagde subsidies. Voor de aanvraag van betalingsrechten komt daar nog eenmalig 3 procent bovenop omdat dit jaar ook het jaar is voor toekenning van betalingsrechten. De kortingsperiode loopt tot en met vrijdag 10 juli. De totale korting kan dan oplopen tot 76 procent voor aanvragen met betalingsrechten.
Van de opgaven die nu nog binnen moeten komen betreft een relatief groot deel opgaven zonder aanvragen voor subsidies. Hoe groot dat deel is wordt pas na het sluiten van de aanvraagperiode duidelijk.

Wijzigen mogelijk

Wijzigen van een ingediende opgave blijft mogelijk na 15 juni. Een eventuele aanpassing na 15 juni valt dan wel in de kortingsperiode, maar de indieningsdatum blijft wel gelijk. "Specifiek voor het deel dat gewijzigd wordt, wordt een korting toegepast", aldus een woordvoerder van RVO.

Laatste reacties

 • alco1

  Het is te hopen dat het RVO de keerzijde hiervan inziet. Waarom 20 % nog niet ingelevert heeft!!

 • Kowalski

  Maand geleden alles al ingevuld, ben die zooi al lang weer vergeten.
  Wie nu nog moet indienen heeft de boel niet voor elkaar.

 • schoenmakers1

  vroeger op school moest ik ook altijd strafwerk maken als ik stout was geweest

 • De Waard

  Ikzelf werk 20 jaar met computers, met allerlei programma's, en websites, maar het invullen van de meitelling is één groot drama, drijft je tot pure wanhoop.
  zo omslachtig en ingewikkeld. zoiets maak je nergens anders mee.
  Voor degene die nog in moeten vullen: veel succes, vooral met de staltypen invullen.....strohok en roosters kan niet in 1 gebouw volgens de stadsambtenaar die nog noooooit in een stal is geweest, en deze belachelijke onzin heeft verzonnen. 
  Van pure woede kostte het me bijna een toetsenbord....

 • kalkar

  Vul alles maar weer braaf in, boeren zijn zo stom dat ze alles doen wat die ambtenaren vragen. Dat is ook een hoofdreden dat het met de boeren financieel zo slecht gaat, altijd alles maar braaf opvolgen.

 • Barneveldsei

  Heb zelf 2 x de helpdesc gebeld, het programma was weer ingewikkelder als vorig jaar. Dat bevordert niet om het in te vullen. 

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.