Home

Nieuws 9 reacties

Dijksma wil in gesprek met boeren over bodemvruchtbaarheid

Den Haag - Het ministerie van Economische Zaken organiseert een boerenforum over bodemvruchtbaarheid. Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken nodigt boeren uit om met haar van gedachten te wisselen over bodemvruchtbaarheid. Het is de tweede keer dat het ministerie een bijeenkomst organiseert met 'gewone' boeren, die niet bestuurlijk actief zijn.

"De agrarische sector in Nederland is krachtig, vindingrijk en innovatief. Onze boeren, tuinders en telers hebben veel kennis en kunde en in de praktijk leven veel interessante ideeën over het agrarische bedrijf. Ik vind het belangrijk dat individuele agrarisch ondernemers direct deel kunnen nemen aan discussies over belangrijke thema's. Daarom ben ik het Boerenforum gestart", aldus Dijksma.

De bijeenkomst is op 29 juni op het akkerbouwbedrijf van de familie Segeren in Lage Zwaluwe (Noord-Brabant). Aanmelden kan via het ministerie.

Laatste reacties

 • Snel


  gevoel geven dat ze mee kunnen denken en dan toch de andere kant op sturen, zo worden we in de maling genomen.

 • veldzicht

  Ik geloof wel dat Charon Dijksma van goede wil is alleen zit ze bij de verkeerde partij,de PvdA heeft nog nooit iets met boeren op gehad en leggen hun oor liever  te luister bij  die milieuactivisten, bovendien zijn daar meer stemmen te halen.

 • peter 103

  Dijksma mag hier ook wel langs komen , kan ik laten zien dat na jaren mestbeleid en maximaal fosfaat bemesten de fosfaattoestand van de grond achteruit holt.

 • joohoo

  Eerst schofferen en dan voor een gesprek uitnodigen ///.
  Lijkt zembla wel.
  Als je haar de rug toekeert wordt je overlopen!!.

 • japke33

  Nou Sharon, heel simpel. De bodemvruchtbaarheid wordt elk jaar slechter! De grond verarmd. Oplossing: een beetje meer mest kunnen uitrijden, en de boeren iets meer vertrouwen dat ze zelf toch ook wel wat verstand van zaken hebben.

 • veldzicht

  Japke33,een beetje meer mest uit rijden? minimaal 40% en alle problemen
  zijn op gelost. goed voor mens dier en milieu.

 • japke33

  @veldzicht, helemaal mee eens, maar ik dacht, laat ik het maar wat voorzichtig brengen ;)

 • evanderpasch1


  wed dat dijksma niet weet dat we met 350 kg fosfaat zijn begonnen.

  Hoe  kan fosfaat in grond te hoog zijn uit het verleden als het uitspoelt

 • Foxxy

  Ik hoop dat mevrouw Dijksma goed op de hoogte is van de CO2 binding /ha en de zuurstofproductie ! En de gevolgen van mindere groei door verminderde bemesting,en de daardoor verminderde CO2 binding !

  teveel ammoniak in de lucht-> verplicht zodebemesten -> meer nitriet (nitraten ) in grondwater 

  fosfaat uit wasmiddel -> gevolg minder plantleven in oppervlakte water -> gevolg minder vis voor de visserij

  alle maatregelen zijn niet doorgerekend (want geen mens op aarde die dat allemaal snappen kan !) -> gevolg grote klimaatschommelingen door drastische veranderingen in wet en regelgeving ( de natuur heeft te weinig tijd om zich aan te passen)

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.