Home

Nieuws 1 reactie

PAS moet uitkomst bieden aan interimuitbreiders

Den Haag - Brabantse veehouders die geen gebruik kunnen maken van de ammoniaksaldering, moeten hopen op het Programma Aanpak Stikstof (PAS), dat in juli van kracht wordt.

Dat is het gevolg van een uitspraak van de Raad van State, woensdag gedaan in de zaak van een varkenshouderij  in Hulsel, gemeente Reusel-De Mierden.

De betrokken varkenshouder was tegen het besluit van de provincie in bezwaar gekomen, omdat hij geen gebruik mocht maken van de saldering, zoals die was geregeld in de Verordening stikstof. De provincie heeft overigens geen saldo voor de uitgifte van ammoniakemissierechten, waardoor saldering via de depositiebank sowieso al lastig is. De rechter zegt dat de provincie de veehouder terecht heeft uitgesloten van gebruikmaking van de depositiebank.

De provincie heeft de saldering voor zogenoemde interimuitbreiders uitgesloten in de stikstofverordening van 2013. Interimuitbreiders zijn bedrijven die hebben uitgebreid in een periode waarin dat - volgens latere rechtspraak - eigenlijk niet had gemogen.  De situatie waarin de interimuitbreiders verkeren, moet worden opgelost met het Programma Aanpak Stikstof.

Eén reactie

  • koestal

    onzeker toestand

Of registreer je om te kunnen reageren.