Home

Nieuws 1 reactie

Waterschap Reest en Wieden start maaiwerkzaamheden

Meppel - Waterschap Reest en Wieden is deze week al gestart met het maaien van diverse watergangen. Normaal begint dit reguliere planmatige maaionderhoud pas op 1 juni.

Door de zachte winter is de temperatuur van het water in vergelijking met voorgaande jaren hoog. Daardoor is op diverse plaatsen al veel begroeiing in de watergangen. Verschillende watergangen moeten daarom binnenkort worden gemaaid om een goede waterafvoer en -aanvoer te waarborgen.
Voor 1 juni worden alleen die locaties gemaaid, die voor problematische situaties kunnen zorgen of die nodig zijn voor een goede aan- of aanvoer van water. Er wordt alleen in uiterste noodzaak gemaaid. De voorzorg houdt in dat medewerkers van het waterschap vooraf metingen van de waterstanden verrichten en flora- en fauna-inventarisaties uitvoeren.

Eén reactie

  • Gijs Gans

    Natuurmonumenten zal de vogelbescherming wel bellen dat er een NB vergunning nodig is.

Of registreer je om te kunnen reageren.