Premium
Foto: Canva AlgemeenAchtergrond

OM opnieuw in fout in zaak tegen mesthandelaar

Reacties

 1. Bennie beetje raar dat je dat zo stelt , grotere bedrijven hebben vaak meerdere BV’s in mijn ogen is dat niet om een rookgordijn aan te leggen maar juist om de verschillende bedrijfstakken uit elkaar te houden.

 2. Als een bedrijf die mest verwerkt, een rookgordijn van BV’s heeft, weet je al dat het fout zit. Zo’n rookgordijn is er niet voor niets.
  Misschien is hier wettelijk wat aan te doen door te verbieden dat er meerdere BV’s op dezelfde locatie actief zijn.

  1. Ja, laten we dan beginnen met die mestverwerker, ik bedoel melkverwerker, aan het Stationsplein 4 te Amersfoort.
   Volgens mij is daar een rookgordijn opgetrokken van wel 112 BV’s!!!

  2. Ja beste Bennie een BV is weer een manier van ondernemen en heeft fiscaal en meestal met aansprakelijkheid te maken . Personen die meer dan een BV hebben zullen hier voor hun redenen hebben . En dat rook gordijn waar u het overheeft kan daar er een van zijn . Lijkt mij moeilijk te verbieden als alles verder volgens de regels klopt . Denk dat moeilijk is voor degene die een proces verbaal opmaakt om het allemaal wat betreft ten naamstelling goed te doen . Dus zullen ze hun huiswerk eerst goed moeten doen alvorens een proces verbaal op te stellen . Dus dat is hier blijkbaar niet goed gebeurt . Komt niet zo daadkrachtig over eerder wat amateur achtig . Het is wel te gek en jammer dat bepaalde figuren ondanks dat zaken niet kloppen er met een sisser vanaf komen . Maar als de aanklager zijn zaken niet op orde heeft door wat dan ook . Kun je ook stellen is het daar wel allemaal pluis moet er bij de overheid op gebied van toezicht ,handhaving justitie enz. ook niet een keer de bezem doorheen .

 3. Klink allemaal maar beetje amateur achtig . Iemand overtreed de regels of althans wordt verdacht de regels of wet overtreden te hebben . En een NVWA of opsporings orgaan maakt proces verbaal op waaruit veel tegen strijdigheden en onduidelijkheden zitten . Het opmaken van een proces verbaal is natuurlijk geen makkelijk iets . Maar is de wet en regelgeving ook niet zo complex geworden dat het allemaal niet meer te omschrijven is omdat elke partij probeert de regels in zijn voordeel uit te leggen . Soms het randje van de wet opzoeken . Deze mest handelaar zal de randjes wel kennen . En blijkbaar is er nog veel geld te verdienen met op het randje zitten . En bewijs leveren dat ze aan de verkeerde kant over het randje zijn gegaan blijkt zeer moeilijk te zijn . want hoeveel grote invallen zijn er geweest bij grotere verwerkers of vervoerders . en hoeveel zijn er werkelijk stil gelegd . Het jammere is dat je alleen het slechte breed uitgemeten hoort . En als er niets aan de hand is hoor er maar heel weinig van . En allerergste is het negatieve straalt uit na de boeren die in veel gevallen hier buiten staan .

 4. Uiteindelijk hebben we als agrariërs hier allemaal schade van. Controles worden opgeschroefd. Aangenomen word, dat we allemaal maar wat omrotzooien. En de grote boeven ontspringen de dans.

Beheer
WP Admin