Home

Nieuws

Meer omzet bij supers door Pasen

Den Haag - Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) verwacht dit jaar een paasomzet in de Nederlandse supermarkten van €765 miljoen.

Dat is 2,5 procent meer dan vorig jaar. Net als met kerst pakt Nederland uit tijdens de paasdagen om een feestelijk ontbijt, of brunch, lunch en diner op tafel te zetten, aldus de belangenbehartiger van ruim 4.300 supermarkten.

Het CBL meldt dat dit jaar uitsluitend duurzame huismerkpaaseitjes verkrijgbaar zijn. Hiervoor werken supermarkten en foodservicebedrijven samen met verschillende keurmerken zoals UTZ Certified, Rainforest Alliance, Max Havelaar en Fairtrade.

Door steeds meer producten op de markt te brengen gemaakt met uitsluitend gecertificeerde cacao wordt de levensstandaard van heel veel boeren en hun families verbeterd en is er aandacht voor het milieu. Cacaoboeren en -boerinnen kunnen hierdoor een zelfstandig bestaan opbouwen.

In producentenlanden zijn miljoenen mensen voor hun dagelijks bestaan afhankelijk van cacao. Nederland is internationaal een belangrijke speler omdat meer dan 25 procent van de cacaoverwerking in ons land plaatsvindt. Bovendien is Amsterdam de grootste cacaohaven ter wereld.

Of registreer je om te kunnen reageren.