Premium
AH heeft het ‘Beter voor’-programma waarbij afspraken zijn gemaakt met onder andere varkenshouders, melkveehouders en pluimveehouders. - Foto: Ronald Hissink AlgemeenAchtergrond

Boerenprotest zet prijzendiscussie op de agenda

Reacties

 1. Ik snap werkelijk niet dat er nooit doordringt in de agrarische sector dat er veel en dan bedoel ik veel minder geproduceerd dient te worden dus kwalitatief hoogwaardiger producten en geen massaproductie waar we al jaren mee bezig zijn.
  We bevuilen ons eigen nest en blijven dat steevast ontkennen.

  1. Deel de mening van Even anders met uitzondering van de suggestie dat de masssaproductie in NL geen kwalitatief hoogwaardige producten zou produceren. ALLE gangbare agrarische productie in NL is al kwalitatatief hoogwaardig.

  1. De beter-leven producenten kunnen er gezamelijk voor zorgen dat er een tekort komt aan beter-leven vlees uit NL als ze goed samenwerken.

 2. …men belooft “marktconforme” prijzen met een plusje voor gemaakte meerkosten. Dit is nog steeds géén garantie voor een verkoopprijs boven kostprijs.

 3. Je moet wel beseffen dat de markt groter is dan NL, mag best zeggen tis kwaad tis kwaad, maar ondertussen wel zorgen dat je kostprijs onder het gemiddelde zit!!

  1. Denk niet dat er ooit weer honger komt wat er eerder gebeurd is dat de rijke landen waaronder Nederland zich een plaats zullen bevechten in de wereldorde desnoods ten koste van alles hetgeen het einde van onze aarde betekend

 4. Een diep gekoesterde wens, het is bittere NOODZAAK dat de totale Nederlandse land en tuinbouw wat moet verdienen . Iedereen die beroepshalve bij ons op het erf komt ,verdiend aan ons . Allerhande programma’s worden er verzonnen en zijn over enkele jaren standaard . Reclame ..kip van lekkerdier ,, walgelijk, waar houd dat clubje de kippen dan. welke consument kan iets over plannetproof of globallgap vertellen . de grootgrutters gaan met de eer strijken en de boer betaald het gelach . zet op alle pachtige door nederlandse boeren geproduceerde voedingsmiddelen nu eens duidelijk een rood-wit-blauwe vlag . ik realiseer me best wel dat we produceren voor de export . heb best veel buitenlandse bedrijven mogen bezoeken maar ben meermaals geschrokken wat daar nog in de gewasbeschermingsmiddelen kast staat . De Nederlandse boer behoord nu al tot de toekomstbestendige duurzame producent en dit willen we best verder doorvoeren maar dan mogen we daar toch wel evenredig voor beloond worden.

Beheer
WP Admin