Premium
CBL-directeur Marc Jansen: "Onze leden geven aan: het geld moet wel terechtkomen bij de boeren waar ik zaken mee doe. " Foto: Roel Dijkstra AlgemeenInterview

Marc Jansen (CBL): ‘Supers willen best meer betalen, maar wel aan eigen leveranciers’

Reacties

    1. Bij Lidl gisteren geen enkele verpakking rundvlees uit NL

  1. Ik zie hierin afgaande op de reacties dat de producent dus de boer terug wil naar een quotum wat vrije ondernemerschap, en ja voor een beperkt aantal varkens is er plaats in Nederland zeker voor de beter leven varkens, maar zoal ik al vaker hier verwoord heb wij moeten in Nederland geen varkens houden om het vlees te exporteren en dat de BV Nederland achterblijft met de 3 essen Stank Stront en Stikstof.
    Kortom geen dieren houden waarvan een beperkt aantal mensen de lusten hebben en de rest van de maatschappij de lasten.

  2. Marc,

    In vaste KETENrelaties!!!! MOET elke schakel “kostprijs plus” betaald worden(dus ook de BOEREN) daar zitten de meerkosten in verrekend.(hoe simpel is het!)Maar dit past de retail en ook andere ketenpartijen niet omdat hun forse marges in het geding komen.
    De tekst in dit interview zegt eigenlijk alles over de retail,(uitgezonderd AH met het BETER VOOR concept )zoveel mogelijke marge maken over de rug van de boer maar wel eisen stellen.
    Marc,klim eens een keer uit zwembad met kaviaar en ga eens wat nuttigs doen…..

  3. Uitspraak Marc Janssen +- 2009 in NOS- journaal ; “Wij kunnen er ook niks aan doen dat de varkenshouders onder kostprijs moeten produceren, de varkensprijs wordt nu eenmaal op de wereldmarkt bepaald”
    Intussen wel van de NL varkenshouders eisen dat ze aan VEEL strengere en kostprijsverhogende eisen moeten voldoen dan de wereldmarkt,zelfs al veel strenger dan onze buurlanden.
    De boer kan niet toveren!

  4. Een mooi voorbeeld van een ketenconcept zoals Marc Jansen dat voor ogen staat zijn de wroetvarkens. Het wroetvarkens-concept is niet van de supermarkten maar van de Keurslagers.
    Het concept bestaat uit een geselecteerd aantal varkenshouders die varkens houden op een zeer diervriendelijke manier. De varkens worden exclusief geleverd aan de Keurslagers, die zich hiermee kunnen onderscheiden. De varkenshouders krijgen een prijs die in relatie staat tot de winkelprijs. Omdat de winkelprijs een vaste prijs is krijgen deze varkenshouders ook een nagenoeg vaste prijs.

  5. Smart Certification met MINAS 2.0 , daar komt het nu op aan in , liefst in Publiek-Private Samenwerking. Minimale certificeringskosten en maximale afrekenbaarheid van kwaliteitsvoedselproductie, die aansluit bij de circulaire economie – dus reststromen benut- en dat zonder negatieve externe effecten. We werken daar aan .
    Herre Bartlema Smart Fertilization

  6. Het probleem komt door de overheid/ politici. Alle wettelijke eisen en verboden geeft de handel gratis hogere product kwaliteit zonder meerprijs. Bij het verbod op bv legbatterijen kregen supermarkten niet-legbatterijeieren voor de batterijprijs terwijl andere landen hun batterijeieren aan ons leveren. Bij gmo producten hetzelfde. Producten met een extra inspanning en dus een hogere kostprijs wordt door wetgeving de standaard met een lage standaardprijs.

    1. Klopt armer. Supermarkten gebruiken dit als vrijwel gratis reclame dat ze zogenaamd zo duurzaam zijn. De Supermarkten in NL hebben de vleesprijzen in Januari al fors verhoogd. Varkensgehakt als voorbeeld met 2 eur/ kg bij de PLUS terwijl de varkensprijs toen op een dieptepunt was. Varkensvleesreepjes kosten daar momenteel 12 euro per kg.

  7. Marc Janssen is als directeur nooit voor een goed inkomen van boeren geweest zonder dat de boer verplicht in een keten moet.
    Het voorbeeld van de verdeling van geld naar alle biggen-vermeerderaars zou ik juist normaal vinden, mits die extra investeringen wel worden doorgevoerd. Ongeacht of je in een keten zit of niet.
    Het grote nadeel van produceren in een keten in bijvoorbeeld de pluimveevleesproductie is mijns inziens dat de ketenregisseur bepaalt wanneer en hoeveel jij produceert als boer. Ook als de verdiensten matig tot niks is kun je verplicht worden om door produceren.
    Wat als komend winter de energieprijzen voor producenten de spuigaten uit lopen en een boer gaat liever een periode in de slaapstand om wat nuttigers te doen? Dan bepaalt indirect de club van leden van Marc Janssen via hun leveranciers dat er geleverd moet worden, ongeacht of er door de primaire producent aan verdient wordt.
    Dat interesseert Marc Janssen niks, zo hebben we hem wel leren kennen zolang hij bij het CBL werkzaam is.

  8. *** Verhaal
    Zakken vullers zijn het, omdat wij produceren voor een markt die er nie is.
    !% te weinig produceren, en we verdienen aan ons producten!!!deze reactie is automatisch gemodereerd

  9. Stel dit voorstel wordt werkelijkheid en de prijzen in de super gaan omhoog ten dienste van de boer-leverancier, als tegelijk de niet aangsloten supers niet mee doen hun prijzen niet behoeven te verhogen? gaan we dan allemaal naar de Duitse supers om goedkoop in te kopen en laten we daarmee de beoer wer in de kou staan? Of ben ik te pessimisties en gaat iedere Nederlander keurig zijn inkopen doen bij de aangsloten supers die de boer netjes behandelen? ik hoop het.

    1. Vlees hoeft niet duurder te worden. Is nu al veel duurder dan in Duitsland dus Duitse supermarkten nemen blijkbaar genoegen met lagere marge

  10. wat een flauwekul verhaal. de supermarkten willen alleen hun zakken vullen meer niet en dat gaat al jaren zo. Marc Jansen dit geloof toch niemand wat jij beweerd.

  11. Sympathiek vd supermarkten. Zeker de kop van dit artikel biedt mogelijkheden voor de beter leven producenten die voor de NL- markt produceren.

Beheer
WP Admin