Home

Nieuws 6 reactieslaatste update:12 mrt 2015

Eerste Kamer plant spoeddebat melkveewet

Den Haag - De Eerste Kamer wil volgende week dinsdag in debat met staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken over de melkveewet.

De Eerste Kamer heeft op verzoek van Niko Koffeman (PvdD) met steun van de andere partijen een interpellatie geagendeerd met Dijksma over de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) die de grondgebondenheid in de melkveehouderij moet regelen. De Eerste Kamer wil dat er een oplossing komt voordat het melkquotum op 1 april wordt afgeschaft.

Het spoeddebat in de Eerste Kamer zal mogelijk niet door gaan als er volgende week in de Tweede Kamer een dertigledendebat wordt gehouden over de melkveewet. Dit debat staat al op de agenda, maar zal door de lange lijst met dertigledendebatten pas later dit jaar gevoerd worden. De Eerste Kamer houdt zich dan niettemin het recht voor alsnog een interpellatie te houden, afhankelijk van wat er in de Tweede Kamer aan de orde is gekomen.

Anders dan bij wetsvoorstellen mogen bij een voorhangprocedure, zoals bij de AMvB van de melkveewet, de Eerste en Tweede Kamer een voorstel tegelijk behandelen. Hiermee kan het zijn dat de Eerste Kamer eerder over het onderwerp spreekt dan de Tweede Kamer. 
Of het in de Tweede Kamer lukt om het debat over de melkveewet volgende week op de agenda te zetten is nog onduidelijk. Woensdag wordt vanwege de verkiezingen niet vergaderd in de Tweede Kamer.

Laatste reacties

 • alco1

  Sommige mensen hoeven maar wat te roepen en er wordt gehoor aan gegeven. Wat is Nederland ziek.

 • .....

  Ik geef deze regering nog 1 mnd, Dijksma krijgt de melkveewet er niet meer door

 • Henk j

  Laat koffeman maar naar de Oostvaardersplassen gaan en daar de ellende maar is bekijken en voor de dieren opkomen

 • Sjakkie

  woensdag is het gehaktdag

 • Jan van het Zand

  Begrijp jij dat nu? Ze hebben de afgelopen jaren in de Tweede én Eerste Kamer dagen, weken, maanden zitten babbelen over
  1) De wilde zwijnen op de Veluwe
  2) De 4 doodgeschoten wilde zwijnen in Zuid-Oost Brabant
  3) De overpopulatie aan ganzen in Nederland
  4) De muizenvraat in Friesland
  En dat zijn onderwerpen die onder het mandaat van de provincies vallen....???

  En ze weten al 8 jaar dat de melkquotering op 1 april 2015 zal eindigen.

  Ze eisen van alles en iedereen in Nederland duurzaam te ondernemen. Maar hoe zit dat met duurzaam beleid voeren in Nederland?

  Hoe is het mogelijk, dat je tijd vrij kunt maken om te babbelen over ganzen, en wilde zwijnen in het allerhoogste politieke Haagse, alsof er niks belangrijkers is om je aandacht op te vestigen.
  Het lijkt er heel sterk op, dat er veel te veel politici in de Tweede en Eerste Kamer zitten. En maar dik salaris vangen om over ganzen te praten.
  Praat over voedselbanken, daklozen, valse concurrentie uit Oekraïne, betere verdeling inkomens voor boeren en tuinders versus voedselkolompartners... Pacht
  En kom niet met adhocbeleid zoals melkveewet, derogatie etc etc etc.
  Ga daar in Den Haag eens: Verantwoord duurzaam regeren.

 • Foxxy

  Als alle partijen met minder dan 4 zetels nou eerst eens hun vinger moeten opsteken, voordat ze iets mogen zeggen, wordt een land besturen al een stuk makkelijker! 

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.