Home

Nieuws 1 reactie

'Aftrek bespreekbaar bij eindigheid dierrechten'

Den Haag - De Belastingdienst is bereid weer over de aftrekbaarheid van afschrijving van dier- en ammoniakrechten te gaan praten, als de eindigheid ervan vastligt.

Dat meldt een woordvoerder van de fiscus, naar aanleiding van berichtgeving in Boerderij.

De Belastingdienst heeft  besloten de afschrijving van varkens- en pluimveerechten en van ammoniakrechten niet langer te accepteren als aftrekpost.

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en LTO vakgroep Varkenshouderij vinden dat de belastingdienst de afschaffing van de aftrekbaarheid van investeringen in dier- en ammoniakrechten meteen terugdraait. Daar zal de fiscus nmiet op ingaan, zegt een woordvoerder van staatssecretaris Eric Wiebes.

NVV en de LTO-vakgroep zeggen zeer verbaasd te zijn dat de belastingdienst de regels voor de aftrekbaarheid heeft aangepast, aangezien het voornemen is om de varkens- en pluimveerechten  per 1 januari 2018 af te schaffen.

Dat de afschrijving van  ammoniakrechten ook niet meer aftrekbaar is staat volgens beide organisaties haaks op de invoering van de programmatische aanpak stikstof (PAS). "Vanaf de invoering van de PAS, waarschijnlijk dit jaar, zijn er geen ammoniakrechten meer verhandelbaar", stellen voorzitters Ingrid Jansen en Eric Douma.

Eén reactie

  • Bussemakers


    Nou politiek zorg maar voor een keer duidelijkheid. En niet zoals het vaak gaat op laatste moment en soms ook nog met terugwerkende kracht pas beslissen. Wil je wel of niet de dierrechten afschaffen in 2018. Qua voorwaarden voldoen de pluimveerechten al helemaal om in 2018 afgeschaft te worden, aangezien de pluimveemest grotendeels verwerkt cq geexporteerd wordt. Voor de varkenssector geldt dit wellicht nog niet, maar daar weet ik het fijne niet van.

Of registreer je om te kunnen reageren.