Home

Nieuws 13 reacties

'Nederland is gekke Henkie met natuurbeleid'

Brussel - "Nederlandse provincies zijn 'gekke Henkie' bij de uitvoering van Europese natuurregels. Hun natuurbeleid is vaak onnodig streng en jaagt boer en ondernemer weg uit Nederland." Dat vindt Annie Schreijer-Pierik, Europarlementariër voor het CDA.

Nederland heeft volgens haar buitensporig veel Natura2000-gebieden aangewezen en ook de vernatting van de natuur is volgens haar een risico, omdat er extra muggen, vliegen en teken komen die ziektes kunnen verspreiden naar mensen en dieren.

Schreijer vindt dat het natuurbeleid op de schop moet.

Laatste reacties

 • gerrit.lammertink1

  was het niet in de tijd van Veerman als minister en Annie Schreijer in de kamer dat al die Natura2000 gebieden aangemeld zijn in Brussel?

 • Jaap39

  Als dat zo is #1 dan weet annie precies waar ze flinke rode strepen kan zetten om de boel weer terug te draaien.

 • agro1

  ja, dat schept een boel baantjes. ook een manier om de economie op te peppen. investeer liever in de zorg of het onderwijs. wat naar de knoppen is kun je niet ongedaan maken. NETJES onderhouden, geen productie op veroorzaken en verder lekker afblijven. en oh ja, genoeg is genoeg, dus zeker geen zout water inlaten!!!!

 • Zuperboer

  Las ik vandaag op deze site niet het artikel: Vals hoop door politici!?

 • Burnetti

  Och Annie, lastig hè Brussel en je politieke historie.
  Moet je scoren voor de provinciale verkiezingen?

  Teken komen niet meer in droog klimaat voor dan in vochtig klimaat. Droog Afrika is er van vergeven. Teken zijn super beschermd tegen de invloed van klimaat en eenvoudig van biologische structuur. Dus de vernatting heeft hier nauwelijks invloed op.

  Muggen heeft ze een punt maar Nederland is van zichzelf prima nat voor de gemiddelde van de 50 muggensoorten die we hebben.
  Dus nog even en we hebben RVF hier ook gewoon net als Italië.

  Hier scoor je niet mee Annie.

 • alco1

  Politiek scoren doet Annie er niet mee. Misschien bij een groep nadenkers!!!!!
  Politiek scoren doe je alleen maar door iemand in de kont te kruipen of dingen verkondigen waar niemand zich door aangesproken voelt.
  Van dat soort condomologen hebben er echter al veel te veel.
  Wat ben ik nog blij dat er nog mensen als Annie zijn, die voor enige tegenspraak niet uit de weg gaan.

 • Elevage

  we weten dit allemaal al. Het probleem is dat de uitvoering iedere keer ergens tegen wordt gehouden. Dáár zit het probleem

 • hweijs@hetnet.nl

  Annie zat in de kamer toen haar cda, het heefd bedacht, met name in Overijssel

 • Zippie

  Annie hou jij mijn tassie effe vast.
  of misschien beter:
  mens ga toch koken!

 • Fermer

  Ik dacht dat Annie druk genoeg was met boer Geert, vandaar even geen tijd voor echte politiek.

 • Hans Sudfryslan

  Dat door het natuurbeleid boeren en ondernemers het land uit gejaagd worden heeft ze gelijk aan . Heb zelf een aantal jaren gevochten tegen het natuurbeleid rond om mij bedrijf tot aan de Raad van State aan toe . Heb uit eindelijk toch de boel verkocht aan de provincie voor natuur ontwikkeling daar ter plaatse .
  De keuze was toen hobby boeren in Nederland of toch verder ondernemen in het buitenland . Nu ander half jaar verder zijn we blij dat we de stap naar het buitenland hebben gezet , zou niet meer willen boeren in Nederland met al die regel neven daar .

 • veldzicht

  Zolang er geen mentaliteit verandering komt omtrent het natuur en milieu beleid is het vechten tegen de bierkaai.
  de overmacht is te groot en de grote massa te makkelijk te manipuleren ,neem de meeste nieuwe natuurgebieden, vaak een onbeschrijfelijke bende en toch met een filmpje en wat beelden van wat beestjes de mensen wijs maken dat het zo uniek en waardevol is.als je even de grens over gaat liggen er duizenden ha nog veel mooiere natuur als hier met dat armzalig gedoe.
  .

 • Bertens

  De geschiedenis zal zich herhalen. Mijn opa had 'gravers' in dienst die met de hand een bos moesten omgraven om er landbouwgrond van te maken. En dat lukte nog ook. Het resultaat was vergroten van het landbouwbedrijf, ook wel ontginnen genoemd.
  In de huidige periode zijn er natuurliefhebbers die van de vruchtbare landbouwgrond weer 'natuurgrond' willen maken.
  Als wij in de toekomst weer voedsel nodig hebben zullen wij van de natuurgrond wel weer landbouwgrond maken.
  De wereld draait door. En de boer: 'hij ploegde voort'. En de baantjesjagers worden er mee in stand gehouden.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.