Home

Nieuws

Zwaar ondermaats resultaat 75% Nedersaksische bedrijven

Slechts 25% van de landbouwbedrijven in Nedersaksen - de qua agrarische productie leidende Duitse deelstaat - heeft een bevredigend resultaat gehaald in 2014/15. Voor de rest is het resultaat zwaar ondermaats.

Dat zegt de Landbouwkamer Nedersaksen in een analyse van de boekhoudingen van zijn testbedrijvennet. Gemiddeld daalden de resultaten als gevolg van de uiterst teleurstellende producentenprijzen ten opzichte van het voorafgaande jaar met 45% naar 43.700 euro. Het sterkst leverden de melkveehouders in met een gemiddelde resultaatdaling van 60% naar 33.200 euro.

'Miserabele' stemming

"De huidige omstandigheden zijn voor veel bedrijven bestaansbedreigend", waarschuwt voorzitter Gerhard Schwetje van de Kamer. De stemming onder de landbouwers betitelt hij als 'miserabel'. Niet alleen vanwege de slechte resultaten van het afgelopen jaar, maar ook omdat het in het lopende jaar niet beter lijkt te worden. Het testbedrijvennet van de Landbouwkamer omvat 950 boeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.