Home

Nieuws 1301 x bekeken

Ierland breidt duurzaamheidsprogramma uit

De Ierse food- en agrisector wil koploper worden op het gebied van duurzaamheid. Dat blijkt uit een maandag verschenen rapport van de Irish Food Board in Dublin.

De Ierse voedings- en agrisector heeft de ambitie om wereldleider te worden op het gebied van duurzame voedselproductie. Om dat te bereiken willen zij het Ierse duurzaamheidprogramma Origin Green uitbreiden naar de retail en de horecasector om zo de voedselvoorzieningsketen volledig te omvatten.

Origin Green-programma

In 2012 introduceerde Ierland het Origin Green-programma, bedacht door de Irish Food Board. De Ieren waren de eersten met een duurzaamheidsprogramma voor de complete voedingsmiddelensector. Inmiddels doen meer dan 55.000 Ierse boerderijen en 122 voedingsmiddelenbedrijven aan het Origin Green-programma mee. Deze bedrijven zijn goed voor 90% van de Ierse rundvleesproductie en de helft van de melkproductie. De bedrijven zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor 85% van de voedingsmiddelenexport van Ierland.

Of registreer je om te kunnen reageren.