Home

Nieuws 11 reacties

LTO over PAS: er is een goede stap gezet

Den Haag – Er is een goede stap gezet. Dat zegt LTO-bestuurder Siem Jan Schenk over de inzagelegging van de plannen voor de programmatische aanpak stikstof. De documenten worden zaterdag ter inzage gelegd. Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken stuurde het uitvoeringsbesluit voor de PAS vrijdag naar de Tweede Kamer.

"Er is nu veel werk te doen. We gaan met de regionale bestuurders kijken hoe de plannen zijn uitgevoerd, waarbij we vooral zullen kijken of er voldoende ontwikkelruimte is. We willen dat er voor alle veehouders in Nederland ontwikkelruimte is. Al weten we ook dat de hoeveelheid ontwikkelruimte niet voor iedereen hetzelfde is omdat dit afhankelijk is van de lokale omstandigheden", aldus Schenk, die portefeuillehouder Omgeving is.
Schenk verwacht ook dat de juridische houdbaarheid van de plannen snel getoetst zal gaan worden. "Het ministerie zegt dat de juridische houdbaarheid voldoende beoordeeld is. Maar uiteindelijk moet de rechter bepalen of dit ook zo is", zegt Schenk.
LTO Nederland heeft er vertrouwen in dat in het overleg tussen het rijk, de provincies en de waterschappen voldoende waarborgen zijn ingebouwd voor de afspraken met de veehouderijsectoren. Toch vreest Schenk dat in bepaalde gebieden nog knelsituaties kunnen voorkomen, zoals in Overijssel en Zuid-Holland.
De Tweede Kamer zal de PAS dit voorjaar behandelen.

Laatste reacties

 • alco1

  We zullen afwachten.wat het waard is.
  Johan Vollenbroek van MOB die in onze 'Boerderijkrant' ruimte kreeg om pleidooi te voeren stelde zich strijdbaar op door te stellen dat ze alle PAS meteen aan zullen gaan vallen.
  Hij begon met zich in te zetten voor het laatste stukje natuur.
  Schandalige opmerking. Is hij blind of zo.

 • alco1

  Hij mocht zeker in boerderijkrant oreren omdat hij complimenten gaf over het sterk onderhandelen van het LTO.

 • masmas

  Hou maar rekening met een catastrofe. In vlaanderen kennen we er alles van

 • .....

  Alleen in Limburg is er ontwikkelingsruimte gereserveerd voor de veehouderij in de PAS

 • HJ O R

  Het was ook Siem Jan die het ganzenakkoord bejubelde ,we kennen allen de gevolgen.
  Enkele jaren eerder jubelde hij over bevrijdingsdag.
  Een kinderhand is gauw gevuld, of liet hij zich weer eens lekker verwennen door Marianne???????

 • MdB1234

  jaja en 2012-2014 referentie als je toevallig iets te dicht bij een natura 2000 gebiedje zit ben je de pineut. En daar zijn er veel meer van en over heel Ned verspreidt dan de meeste boeren weten <>
  Masmas heeft wellicht gelijk

 • info58

  @MdB1234 1 mol of in het beroerdste geval 0.05
  het PAS rapport en de voorlichtingsbijeenkomsten zijn te bekijken

 • gjh

  en weer houd SCHENK zo zijn leden voor de gek. Wanneer worden de leden wakker!!!

 • w v gemert

  Zodra LTO zegt dat het een goede stap is , gaan bij mij alle signalen op rood. De adviesbureaus zullen hem nog een kerstpakket na sturen, voor bewezen diensten.

 • cocoma

  juist W. v. Gemert, als Schenk of ZLTO iets een goed idee vinden dan worden ze er zelf niet slechter van, maar voor anderen is het meestal een regelrechte ramp. ZLTO en LTO zijn gewoon de uitvoerders van hetgeen er in hoger besturen bedacht word.

 • Hans Sudfryslan

  Ben blij dat ik niet meer naar die lucht blazers hoef te luisteren , in 2010 het lidmaatschap op gezegd omdat ze niets voor me deden maar juist tegen me waren . Nu ik vertrokken ben uit Nederland om elders verder te boeren ben ik blij dat ik deze stap gezet heb . Lto is meer tegen de boeren dan voor de boeren en van de overheid hoef je helemaal niets van verwachten .

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.