Home

Nieuws

DBV tegen zonnepanelen op landbouwgrond

Berlijn - Het Bauernverband (DBV) verzet zich tegen plannen van de regering waarin is voorzien dat bij de uitbouw van de zonne-energiecapaciteit ook gebruik kan worden gemaakt van landbouwgrond.

De boerenfederatie noemt dat een verkeerd signaal tegen de achtergrond van de pogingen om het verlies aan landbouwgrond zoveel mogelijk tegen te gaan. "Ook als de uitbouw vooreerst tot 400 hectare akkerbouwgrond in 2016 en 2017 beperkt moet blijven, is dat in strijd met het beleid om zuiniger om te springen met landbouwareaal", aldus het DBV. De doelstelling van de overheid is om het verlies aan landbouwgrond in de periode tot 2020 en daarna terug te dringen naar 30 hectare per dag. Momenteel wordt nog gemiddeld 74 hectare per dag opgeofferd aan infrastructurele voorzieningen.

Of registreer je om te kunnen reageren.