AlgemeenNieuws

Supers en producten genomineerd voor Liegebeest

Amsterdam – Aldi, Jan Pannenkoek, Valess, John West, Plus en Coop maken kans om tot Liegebeest 2014 uitgeroepen te worden.

Wakker Dier heeft deze organisaties en producten genomineerd voor de ‘prijs’ omdat ze zouden liegen over koeien in de wei, kooieieren en plofkip.

Op de verpakkingen staan bijvoorbeeld koeien die dartelen in de wei, varkens met staarten en blije kippen. Op de verpakking van de spekpannenkoeken van Jan Pannenkoek staat onder meer een tekening van een varken met een staart. ,,Maar dat zijn slechts plaatjes, in werkelijkheid interesseert het Jan helemaal geen fluit hoe de dieren leven, ze weten het niet eens”, aldus Wakker Dier.

Op de verpakking van Milsani roomboter van de Aldi, staat een plaatje van een koe in de wei, terwijl Aldi volgens Wakker Dier zelf zegt geen weidemelk te gebruiken. Bij vleesvervanger Valess is een dolblije koe in de wei te zien. ,,Maar wordt gemaakt van melk zonder weidegarantie en eieren van kippen die nooit buiten komen.” Ook supermarktketen Plus erkent dat voor de Goudse stalkaas geen weidemelk wordt gebruikt, terwijl op de verpaking een koe met kalf in de wei te zien zijn.

John West is in het vizier van Wakker Dier terechtgekomen doordat op het blikje van de vispaté zalm niets staat over de kooieieren die erin zijn verwerkt. Verder kan het Wakker Dier niet bekoren dat Coop plakjes gebakken plofkip verkoopt met tekst die de smaak beschrijft als ,,eerlijk en puur, zoals de natuur het heeft bedoeld”.

Geïnteresseerden kunnen tot 17 september hun Liegebeest top 3 samenstellen. ANP

Beheer
WP Admin