Home

Nieuws 15 reacties

Supers en producten genomineerd voor Liegebeest

Amsterdam - Aldi, Jan Pannenkoek, Valess, John West, Plus en Coop maken kans om tot Liegebeest 2014 uitgeroepen te worden.

Wakker Dier heeft deze organisaties en producten genomineerd voor de 'prijs' omdat ze zouden liegen over koeien in de wei, kooieieren en plofkip.

Op de verpakkingen staan bijvoorbeeld koeien die dartelen in de wei, varkens met staarten en blije kippen. Op de verpakking van de spekpannenkoeken van Jan Pannenkoek staat onder meer een tekening van een varken met een staart. ,,Maar dat zijn slechts plaatjes, in werkelijkheid interesseert het Jan helemaal geen fluit hoe de dieren leven, ze weten het niet eens'', aldus Wakker Dier.

Op de verpakking van Milsani roomboter van de Aldi, staat een plaatje van een koe in de wei, terwijl Aldi volgens Wakker Dier zelf zegt geen weidemelk te gebruiken. Bij vleesvervanger Valess is een dolblije koe in de wei te zien. ,,Maar wordt gemaakt van melk zonder weidegarantie en eieren van kippen die nooit buiten komen.'' Ook supermarktketen Plus erkent dat voor de Goudse stalkaas geen weidemelk wordt gebruikt, terwijl op de verpaking een koe met kalf in de wei te zien zijn.

John West is in het vizier van Wakker Dier terechtgekomen doordat op het blikje van de vispaté zalm niets staat over de kooieieren die erin zijn verwerkt. Verder kan het Wakker Dier niet bekoren dat Coop plakjes gebakken plofkip verkoopt met tekst die de smaak beschrijft als ,,eerlijk en puur, zoals de natuur het heeft bedoeld''.

Geïnteresseerden kunnen tot 17 september hun Liegebeest top 3 samenstellen. ANP

Laatste reacties

 • somporn

  Het grootste liegbeest reikt zelf de prijzen uit.
  Jammer dat een``vakblad`` als boerderij deze figuren een podium geeft.

 • november1966

  wakker dier is zelf de grootste liegbeest ze zijn propaganda strooiers en hersenspoelen de domme aanhangers

 • varkenshouder1

  Het grootste liegebeest zijn alle supers door de kostprijs van een product niet te betalen nadat ze zelf en de overheid eisen op de productie heeft gesteld....

 • yongone

  Wakker dier is slimmer met publiciteit dan de rest.

 • joker

  de waarheid is hard en daarom word wakker dier hier vaak in een kwaad daglicht gezet. ben blij dat er nog een club is die die misstanden in de veeindustrie onder de aandacht brengt!

 • somporn

  Zijn het misstanden,of verbeterpunten?
  Op alles en iedereen is wat op aan te merken.
  Of zijn ze bij wakker dier allemaal heiligen.

 • joannes

  @joker, je hebt gelijk met ¨liegbeesten¨ en dat wakker dier hier een punt van maakt! Maar je hebt ongelijk voor wat betreft misstanden! Je praat over foute/verkeerde informatie die er voor het oog en perceptie opgezet is! De reclame! Mis informatie! Maar precies dat is waar Wakker Dier óók mee werkt en zich schuldig maakt! Zij propaganderen het vegetarisme en geven af op alles wat met vlees/dier consumptie te maken heeft! Ze misbruiken hiervoor zelfs de woorden Wakker en DIer. Leg mij eens uit wat een Dier met vegetarisch te maken heeft, behalve niets. Je zelf profileren via een antagonisme is het liegen van de Wakker Dier organisatie. Promoot je vegetarisme zoals het is en niet via dieren, extreme normen en het veroordelen van je tegenstanders. Jullie zijn tenslotten maar een klein (autoritair) gedeelte van deze Democratische samenleving http://nl.wikipedia.org/wiki/Vegetarisme

 • Mozes

  @joker #5, misstanden in de veehouderij ben ik als boer ook tegen. WakkerDier is echter niet tegen misstanden in de veehouderij maar is tegen iedere vorm van veehouderij. Ze willen in werkelijkheid een vegetarisch Nederland.

 • w v gemert

  Wakker Dier voert zijn eigen jihad, voor diegene dier daar nog aan twijfelen. Het altijd zwart wit bij die organisatie.

 • Mozes

  Yongone #4, is WakkerDier werkelijk slimmer met communicatie?
  Stel we houden een rekenwedstrijd:iemand van WakkerDier laten we uitrekenen hoeveel 2+3 is. Binnen een seconde kan hij antwoord geven.
  Een boer laten we uitrekenen hoeveel 2,236589756+3,7854258965 is. Hij heeft enige tijd nodig om dit uit te rekenen. Is nu bewezen dat de persoon van WakkerDier beter is in rekenen of is er een groot verschil in moeilijkheidsgraad?

  Het verhaal van WakkerDier is enorm simpel, gericht op gevoel, gaat voorbij aan de eigen verantwoordelijkheid van de breedte van het volk en ten koste van een kleine minderheid in de samenleving. Dit verhaal kunnen ze moeiteloos bij iedereen kwijt tot aan kinderen toe.
  De boeren moeten echter een verhaal vertellen over de achterliggende complexiteit die ver bij de mensen vandaan staat. Die raakt aan de eigen verantwoordelijkheid van het volk die daar geen zin in hebben. Dat lijkt mij toch ongelooflijk veel moeilijker.

 • aarthamstra1

  DE ACHTERGROND??De grootste zijn de zuivelfabrieken Met hun sulfiet, mais, aroma's .verdikkingsmiddelen, smaakstoffen en wat de markt maar voor weinig aanbied ,dat alles onder de koeien in de wei vinden wij belangrijk. Wakker dier of niet ,boer zorg dat er niet gerotzooid word met je product.

 • alco1

  Het is zoals Mozes ook duidelijk wil maken. Afbraak is zo gemakkelijk. Ga maar iets opbouwen.

 • Elevage

  Wakker dier is een organisatie, een eenheid.
  De boeren in dit land zijn geen eenheid, hebben niet 1 vertegenwoordiger maar bestaan uit (te) veel losse groepen.
  Daarom valt het verhaal van WD ook op, dat is er namelijk maar 1. En de verhalen van de boeren dat zijn er velen. Er moeten een duidelijke eenheid komen binnen de landbouw, met 1 duidelijke spreekstalmeester, wellicht kan er dan ook een bedrag van de postcodeloterij ontvangen worden.

 • japke33

  Helemaal eens met Elevage!!

 • alco1

  Elevage en japke. Leg maar eens en bom ergens onder een groot gebouw. Het éne telefoontje zal meer impact hebben dan alle arbeid die er geleverd is om het gebouw te bouwen.
  Dat is ook de ''''KRACHT''' van wakker dier.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.