Home

Nieuws 8 reacties

Senaat geeft steun aan PAS

Den Haag - De meerderheid van de Eerste Kamer heeft dinsdag steun gegeven aan de zogenoemde programmatische aanpak stikstof (PAS), waarmee staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) de ontwikkeling van de veehouderij mogelijk wil maken en tegelijkertijd de neerslag van stikstof op gevoelige natuurgebieden wil beperken.

Ondanks de steun heeft een groot deel van de senaat kritische vragen bij de plannen van Dijksma. Daarbij gaat het onder meer om de borging van de beperking van de stikstofneerslag op de natuur. Groenlinks-senator Marijke Vos en Niko Koffeman (Partij voor de Dieren) vragen zich af of de staatssecretaris geen ontwikkelingsruimte weggeeft, zonder er zeker van te zijn dat de uitstoot van stikstof wordt beperkt. Volgens GroenLinks is de PAS vooral gestoeld op verwachtingen in plaats van op harde resultaten.

Oppositiepartij CDA zegt dat de PAS er zo spoedig mogelijk moet komen om de huidige impasse te voorkomen. CDA-senator Anne Flierman benadrukte dat ontwikkelingen "die van echt nationaal belang zijn, zoals de Rotterdamse haven of Schiphol" moeten worden veilig gesteld.

Laatste reacties

 • koestal

  hier bij de natuurgebieden zitten de uitbreidingen voor de veehouderij op slot,wat betekent nu de steun van de Senaat aan Dijksma voor de veehouderij ?

 • juur

  Natuur is voornamer als levensvatbare bedrijven Als mensen ook zo beschermt werden Dan was het niet mogelijk om tussen 50 en 100 meter van woningen grote stallen intensieve veehouderij te bouwen .De natuur is een overdreven factor. De stadsmens heeft hier de regie.

 • A.B.Vink

  leuk, die laatste alinea: de huidige impasse vorkomen... dat kun je dus niet, want die impasse is er al anders was hij niet huidig.

 • schoenmakers1

  laatste regel, je kunt wel weer voelen aankomen waar we als wisselgeld voor gaan dienen

 • tess

  Zo zie je maar dat de stadse Westerse politici geen gevoel hebben voor het platte land laat maar uitsterven in die gebieden. Want de natuur gaat voor de mens. Terwijl ze geen ervaring hebben hoe men met natuur omgaat.

 • joohoo

  Hocus pocus pas... Het konijn is foetsie toveren we gewoon wat anders uit de hoed. Zelfs de senaat begrijpt er geen sikkepit van , hoe nu met de rest van Nederland.

 • bramegberts1

  Eerst zien of de PAS wel juridisch waterproof is, er is al zoveel gekunsteld met uitgangswaarden dat het maar de vraag is of diegene die er echt op zitten te wachten er wel mee vooruit worden geholpen.
  En hoe zal de mededingingsautoriteit hier tegen aankijken? Er wordt nu al onderscheid gemaakt en dat zal met de PAS sterk toenemen!
  Tijd zal het leren

 • Jan van het Zand

  De ontwikkelingen in de Rotterdamse haven en op Schiphol moeten door kunnen gaan......... Wat betekent dat voor de toekomst van de agrarische sector CDA???

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.