AlgemeenNieuws

Senaat geeft steun aan PAS

Den Haag – De meerderheid van de Eerste Kamer heeft dinsdag steun gegeven aan de zogenoemde programmatische aanpak stikstof (PAS), waarmee staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) de ontwikkeling van de veehouderij mogelijk wil maken en tegelijkertijd de neerslag van stikstof op gevoelige natuurgebieden wil beperken.

Ondanks de steun heeft een groot deel van de senaat kritische vragen bij de plannen van Dijksma. Daarbij gaat het onder meer om de borging van de beperking van de stikstofneerslag op de natuur. Groenlinks-senator Marijke Vos en Niko Koffeman (Partij voor de Dieren) vragen zich af of de staatssecretaris geen ontwikkelingsruimte weggeeft, zonder er zeker van te zijn dat de uitstoot van stikstof wordt beperkt. Volgens GroenLinks is de PAS vooral gestoeld op verwachtingen in plaats van op harde resultaten.

Oppositiepartij CDA zegt dat de PAS er zo spoedig mogelijk moet komen om de huidige impasse te voorkomen. CDA-senator Anne Flierman benadrukte dat ontwikkelingen “die van echt nationaal belang zijn, zoals de Rotterdamse haven of Schiphol” moeten worden veilig gesteld.

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier.

Het laatste stikstof nieuws op je mobiel.

Bekijk hier hoe je deze app vastzet op het startscherm van je mobiel.

Beheer
WP Admin